Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ogroman iznos

Milijuni od najvećeg nogometnog transfera ove zime donirani ukrajinskoj vojsci

Šahtar će za prodaju Mihajla Mudrika u Chelsea dobiti 100 milijuna eura, a čak 23 prebacit će na račun ukrajinskoj vojsci.

Mihajlo Mudrik (Foto: Afp)

Predsjednik Šahtara potvrdio je kako će dio transfera Mihajla Mudrika iz Šahtara u Chelseaja, koji je težak 100 milijuna eura, otići za podršku ukrajinskoj vojsci. Navodno je riječ o iznosu od 23 milijuna eura.

Premierligaški gigant Chelseaja potvrdio je protekli vikend siječanjsku kupnju jedne od najvećih mladih zvijezda u svijetu, dojučerašnjeg Šahtarova dragulja Mihajla Mudrika, za ogromnih 100 milijuna eura.

Mihajlo Mudrik VIDEO Chelsea na zanimljiv način predstavio Mudrika i izmamio osmijehe navijačima divider

Za mladu zvijezdu ukrajinskog nogometa borili su se s gradskim rivalom Arsenalom, ali Darijo Srna, koji je vodio posao na pregovorima u Londonu, na koncu je odlučio stisnuti ruku Plavima.

Mihajlo Mudrik Mihajlo Mudrik (Foto: Afp)

Pokreću projekt "Srce Azovstalja"

Bivši hrvatski reprezentativac osigurao je svom klubu oko 75 milijuna eura odmah i ostatak preko bonusa, a strani mediji pišu kako će ukrajinska vojska dobiti 23 milijuna eura od tog iznosa.

Darijo Srna FOTO 100 milijuna vrijedno pojačanje na Stamford Bridgeu: Utakmicu prati u društvu Darija Srne divider

"Želio bih prije svega zahvaliti civiliziranom svijetu što pomaže Ukrajini. Danas razgovaramo o ukrajinskom nogometu zbog ukrajinske vojske, ukrajinskog naroda i velike potpore civiliziranog svijeta. Osjećaji su mi pomiješani. Mihajlo ide u jedan od najvećih klubova svijeta koji se bori za europske trofeje. Želimo ih osvajati i mi, a to znači da ne bismo smjeli prodavati igrače kao što je on, no to je trenutačno, nažalost, nemoguće", započeo je Šahtarov predsjednik Rinat Ahmetov.

Todd Boehly i Naomi Campbell Američki milijuni novog Chelseajeva vlasnika: Boehly nakon samo pola godine suludom potrošnjom srušio sve rekorde divider

"Zbog situacije u kojoj se nalazimo odlučio sam pokrenuti projekt 'Srce Azovstala', s ciljem podrške braniteljima Mariupolja i obiteljima palih vojnika. Zato sam odlučio prebaciti 23 milijuna eura za pomoć našim vojnicima, braniteljima i njihovim obiteljima", podvukao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider