Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prevrtio film 13 godina unatrag

Lijepa gesta paklenog napadača Liverpoola uoči finala Lige prvaka

Sadio Mane osigurao je da njegovo rodno selo u Senegalu na prikladan način prati njegov nastup u finalu Lige prvaka.

Galerija Sadio Mane (Foto: AFP) Salah i Mane (Foto: AFP) Salah i Mane (Foto: AFP) +2 Sadio Mane (Foto: AFP)

Ako Sadio Mane osvoji titulu Lige prvaka, u glavi će prevrtit film 13 godina unatrag, kada je u rodnom selu u Senegalu (Bambali) gledao finale u Istanbulu između Liverpoola i Milana sa svojim bliskim prijateljem Youssouphom Diattom. Većina ljudi u Bambaliju navijala je za Liverpool 2005. godine, a sada će apsolutno svi navijati za Redse, upravo zbog Manea.

Senegalac je u svoje selo poslao 300 dresova kako bi se u njima pratilo finale Lige prvaka, u kojem će njegov Liverpool zaigrati protiv branitelja naslova Reala, koji pak lovi treći uzastopni naslov. Uoči finala u Kijevu, Mane se prisjetio iskustva prije 13 godina, kada je još bio dječarac i živio sa svojom obitelji u Bambaliju.

"Sjećam se da sam gledao utakmicu sa svojim jako velikim prijateljem. Na poluvremenu je bilo 3:0 i on je u tom trenutku odjurio i nije želio više gledati. Kada se dva sata kasnije vratio nije mogao vjerovati što se dogodilo. Liverpool je pobijedio", ispričao je Senegalac.

"Zamolio me da ovoga puta ne gubimo 3:0. Da mi je netko rekao da ću 13 godina kasnije rekao da ću ja igrati u finalu i imati priliku podignuti trofej, ne bih mu vjerovao. Nadam se da ćemo pobijediti", kazao je Mane pa otkrio.

"Moja majka i ujak i dalje žive u mom selu. Svi će gledati finale i nitko tog dana neće raditi. Nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji ću otići u Bambali i nadam se da ću svima moći pokazati pobjedničku medalju", kaže Mane, koji vjeruje da će gotovo svi navijati za Liverpool, osim, naravno, navijača Reala.

"Svi koji ne navijaju za Real, Everton, Manchester United i Manchester City će htjeti vidjeti da Liverpool podiže trofej pobjednika. To bi bilo jako dobro za nogomet", smatra Senegalac.

"Real je dva puta zaredom osvojio Ligu prvaka i sigurno će htjeti i po treći put. Poštujemo ih jako, ali Liverpool također zaslužuje poštovanje. Neće biti lako, ali napravit ćemo sve da ih pobijedimo", zaključio je Mane.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider