Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što reći na ovo?

Sadio Mane došao na okupljanje reprezentacije pa najavio odlazak iz Liverpoola

Sadio Mane je, čini se, na izlaznim vratima Liverpoola.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najboljih nogometaša Liverpoola, senegalski krilni napadač Sadio Mane, neugodno je iznenadio kako čelnike tako i navijače tog kluba.

Mane, iza kojeg je sjajna sezona i na klupskom i na reprezentativnom planu, poput mnogih drugih svjetskih zvijezda došao je ovog lipnja odraditi obveze koje ga čekaju u reprezentaciji.

Mane je već izabrao Bayern

Uoči utakmice kvalifikacija za Afrički kup nacija između Senegala i Benina Mane se suočio s pitanjem vezanim uz svoju budućnost u Liverpoolu. Reagirao je pomalo atipično budući da prijelazni rok uskoro počinje - nije posegnuo za nekim diplomatskim odgovorom što nogometaši znaju napraviti u ovakvim situacijama već je praktički doslovno najavio odlazak iz kluba, spominjući i nekakvu nedavnu anketu koja je bila provedena putem interneta u Senegalu.

"Poput svih ostalih i ja sam na društvenim mrežama i pratim komentare, pratim što ljudi pišu. Zar nije između 60 i 70 posto Senegalaca za to da odem iz Liverpoola? E, pa, napravit ću ono što oni žele. Vidjet ćemo uskoro, nema potrebe žuriti, vidjet ćemo svi skupa", izjavio je Mane.

Njegova iduća destinacija trebao bi biti Bayern, spekulira se da je Senegalac već obavio razgovor s trenerom Bavaraca Julianom Nagelsmannom te da je osobne uvjete već dogovorio.

Liverpool ga neće pustiti za sitniš

Preostaje još samo riješiti problem zvan odšteta, a to će malo sporije ići. Mane je ugovorom vezan uz Liverpool još godinu dana, a Transfermarkt njegovu tržišnu vrijednost procjenjuje na 80 milijuna eura. Ukoliko ne žele da im u ljeto 2023. ode besplatno, bez odštete, Redsi će ga ovo ljeto pokušati prodati. Još je nekoliko klubova izrazilo interes za njegovim dovođenjem, ali Mane je prema pisanju velikog broja medija već izabrao Bayern i sad se klubovi trebaju dogovoriti.

Jasno je da Bavarci neće dati 80 milijuna eura za igrača koji ima 30 godina i kojeg dogodine mogu dovesti besplatno, isto tako je i očito da ga Liverpool neće pustiti za kikiriki. Za očekivati je da će se klubovi postići kompromis i da će Mane od iduće sezone juriti po Allianz Areni.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX