Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
za miran uzvrat

Dinamo pobjedom otvorio novu euro sezonu: Rutinski prizemljili gruzijskog prvaka!

Dinamo je u Gruziji pobjedom krenuo po Ligu prvaka...

Galerija Saburtalo - Dinamo (Foto: GOL.hr)

Nogometaši Dinama pobjedom su otvorili novu euro sezonu, koju su započeli utakmicom 2. pretkola kvalifikacija Lige prvaka kod prvaka Gruzije - Saburtala. Nije to bila igra na koju nas je Dinamo navikao prošle sezone kada je izborio toliko iščekivano europsko proljeće, ali je bilo dovoljno za sigurnu 2:0 pobjedu. Strijelci su bili Mislav Oršić i Bruno Petković u 67. i 78. minuti utakmice.

Poučeni nedavnim ispadanjem Hajduka iz Europske lige od malteške Gzire, nakon što je prvu utakmicu pobijedio u gostima 2:0, nećemo reći da je Dinamo osigurao prolaz u 3. pretkolo, ali treba naglasiti da je Modri sastav daleko kvalitetniji od gruzijskog prvaka.

Dinamo se probudio tek u nastavku

Dinamo u prvom poluvremenu nije pokazao previše. Najbolju priliku imao je Mario Gavranović u 39. minuti, međutim njegov je udarac u zadnji trenutak blokirao domaći stoper. Srećom, niti Gruzijci nisu pokazali previše. Saburtalo je bio nešto agresivniji, imao je veliki posjed lopte, ali bez pravih prilika.

U 51. minuti domaćin je imao sjajnu priliku. Ognjen Rolović je pucao glavom, a Livaković je fantastično obranio.

Dinamo je slomio Gruzijce u 67. minuti golom Mislava Oršića. Izet Hajrović je probio stranu i ubacio, a Oršić na drugoj stativi zabio za vodstvo.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u 78. minuti kada je Oršić izborio kazneni udarac, a Bruno Petković sigurno zabio za 2:0. Jedanaesterac je skrivio Margvelašvili koji je na Oršića startao džonom.

Slavlje Ferencvaroša (Foto: AFP) Dinamu prijeti velika opasnost: "Ukrali" su mu pojačanje, raspituju se za Olma i imaju opasne navijače divider

Uzvrat pred praznim Maksimirom

Uzvratni susret je 30. srpnja pred praznim tribinama stadiona Maksimir zbog Uefine kazne. 'Modri' su kažnjeni zbog rasističkog ponašanja dijela publike, korištenja pirotehnike, bacanja predmeta u teren i blokiranih prolaza na tribinama u prvoj utakmici osmine finala Europske lige protiv Benfice 7. ožujka u Zagrebu.

Hrvatski prvak je u ponedjeljak saznao i moguće protivnike u 3. pretkolu Lige prvaka, naravno ukoliko prije toga preskoče Gruzijce. Dinamo je izvukao boljeg iz susreta Valletta - Ferencvaros. Mađarski prvak je favorit u dvoboju s Maltežanima i vjerojatno će Modri igrati s poznatim klubom iz Budimpešte.

Nakon povijesne sezone u kojoj je nakon 50 godina napokon dočekao 'europsko proljeće', Dinamo i ove sezone ulazi u Europu s velikim ambicijama. Ovoga puta cilj je plasman u Ligu prvaka.

SABURTALO - DINAMO 0-2

TBILISI. Stadion Miheil Meški - 6.000 gledatelja; Sudac: Petr Ardeleanu (Češka);

Strijelci: 0-1 Oršić (67), 0-2 Petković (78-11m)

Žuti kartoni: Margvelašvili, Kohreidze, Rolović, Lakvekhelaini, Gabedava / Gojak, Leovac, Kadzior

SABURTALO: Miginešvili - Mali, Margvelašvili, Lakveheliani, Rehviašvili - Diasmidze (od 82. Tsnobiladze), Goncavles, Altunašvili (od 70. Gabedava), Tera (od 57. Kakubava) - Rolović, Kokreidze

DINAMO: Livaković - Pinto (od 50. Šitum), Lešković, Perić, Leovac - Ademi, Hajrović, Kadzior - Gojak (od 86. Šunjić), Oršić, Gavranović (od 68. Petković)

SABURTALO - DINAMO 0:2

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider