Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije prošlo

Rusija glasala o povijesnoj odluci: Stavili sve argumente na stol i - predomislili se

FIFA i UEFA su odlučile u veljači 2022. da će sve ruske momčadi, bilo nacionalne ili klupske, biti suspendirane iz sudjelovanja u njihovim natjecanjima zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Ruska zastava (Foto: Afp)

Ruski nogometni savez (RFU) glasao je protiv prelaska iz UEFA-e u Azijsku federaciju, izvijestile su u srijedu ruske novinske agencije

FIFA i UEFA u veljači 2022. odlučile su da će sve ruske momčadi, bilo nacionalne ili klupske, biti suspendirane iz sudjelovanja u njihovim natjecanjima zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Čelnik RFU-a Aleksander Djukov krajem prošle godine izjavio je kako Rusija razmišlja o pridruživanju Azijskoj nogometnoj konfederaciji (AFC).

"Raspravljalo se o pitanju prelaska u AFC. Jednoglasno smo glasali protiv jer nema jamstava FIFA-e", citirala je u srijedu novinska agencija RIA člana odbora RFU-a Mihaila Gerškoviča.

"Odlučili smo nastaviti kontakte s UEFA-om, pogotovo jer ima napretka. Da vidimo kako će se situacija razvijati sljedeće godine."

FIFA i UEFA posljednjih su mjeseci ublažile ograničenja za ruske mlade momčadi. UEFA je u rujnu rekla da "djeca ne bi trebala biti kažnjena za djela čija odgovornost leži isključivo na odraslima".


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider