Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zasad su suorganizatori, ali...

Je li na vidiku totalno novo rješenje? Domaćinstvo Eura želi država za koju nas vežu najljepše uspomene

Špekulacije oko nadolazećeg Europskog prvenstva ne prestaju, sad se pojavilo novo rješenje, potkrijepljeno konkretnom ponudom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na sjednici svog Izvršnog odbora u ožujku UEFA bi trebala donijeti konačnu odluku glede Europskog prvenstva koje je lani odgođeno zbog koronavirusa, a i ove je godine situacija zbog istog razloga još uvijek neizvjesna.

Aleksander Čeferin, prvi čovjek krovne europske nogometne organizacije, dugo je emitirao poruke u kojima je jasno davao do znanja da je i dalje glavna želja da se Euro održi kako je prvotno i zamišljeno, u 12 gradova odnosno država.

No epidemiološka situacija stvara probleme, pa se pojavila opcija s - Rusijom.

Uz Putinov mig Rusi žele cjelokupnu organizaciju

Aleksej Sorokin, šef Ruskog organizacijskog odbora za Euro 2020., kaže kako njihova zemlja ima najpovoljnije epidemiološke okolnosti da se cijeli turnir održi kod njih.

Sankt-Peterburg je već izabran za domaćina skupine B, skupa s danskom prijestolnicom Kopenhagenom, ali Sorokin, uz vjerojatni mig ruskog predsjednika Vladimira Putina, predlaže da Rusija bude domaćin.

"Imamo sve potrebno, i stadionsku infrastrukturu i iskustvo koje smo prikupili organizacijom Svjetskog prvenstva 2018. godine", poručuju Rusi.

Ako bi se dogodilo da se cijeli Euro odigra u Rusiji, nema sumnje da bi kod mnogih Hrvata to evociralo uspomene na svjetsku smotru održanu prije tri godine, kada su Vatreni pod vodstvom Zlatka Dalića igrali finale i osvojili senzacionalno srebro.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider