Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Imaju i objašnjenja

Rusija izaziva međunarodni (nogometni) skandal: Klubove iz Ukrajine dovodi u svoja natjecanja!?

Dmitrij Černišenko, zamjenik ruskog premijera, najavio je integraciju ukrajinskih klubova u ruska nogometna natjecanja.

Ukrajinski navijači (Foto: Afp)

Nedavne referendume održane u ukrajinskim pokrajinama Doneck, Luhansk, Herson i Zapirožja Rusija će iskoristiti kao podlogu za uvrštavanje klubova iz tih regija u svoja nogometna natjecanja.

Vijest je to koju je potvrdio Dmitrij Černišenko, zamjenik ruskog premijera, najavivši da će nogometni klubovi iz "četiri nova ruska teritorija" biti integrirani u državne lige.

Kako javljaju ruski mediji, Ruski nogometni savez već je odradio razgovore s ljudima koji se nalaze na čelu klubova iz spomenutih pokrajina.

"Sve ovo radimo kako bi se nove regije osjećale kao punopravni dijelovi Rusije", izjavio je Černišenko nakon sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, koji je, očito, odobrio ovakvo postupanje.

Ova objava dolazi nakon što su predstavnici nogometa na poluotoku Krim rekli da je osam tamošnjih klubova spremno priključiti se ruskim ligama.

"Dugo vremena smo proveli u neizvjesnoti, nedostajala su nam natjecanja", izjavio je Šerif Osmanov, ministar sporta "Republike Krim".

Predsjednik ruske Premier lige Aleksandr Alaev rekao je da je Rusija imala inicijative za razvoj nogometa na Krimu, ali su iste odbačene od strane UEFA-e i FIFA-e.

"Imao sam u kolovozu neformalni sastanak s ljudima iz FIFA-e i UEFA-e u Helsinkiju gdje smo razgovarali o ruskom nogometu. Razgovor je bio o tome da je Krim od 2014. poseban teritorij pod okriljem UEFA-e. Mi smo u proteklih osam godinama izašli s velikim brojem inicijativa, ali sve su bile blokirane. Istovremeno, naše kolege iz FIFA-e i UEFA-e nisu predstavile niti jednu svoju inicijativu. Čak ni novac koji je odlukom Izvršnog odbora UEFA-e dodijeljen za razvoj nogometa na Krimu nije mogao biti poslan Krimskom nogometnom savezu", obrazložio je ovaj potez Alaev.

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider