Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"kao da su imali 12 igrača"

Rusi plaču nakon poraza, naklonili su se "neatraktivnom" Dinamu: "Igrali su poput PSG-a"

Rusi su vrlo kritični prema svom klubu, ali nisu zaboravili odati počast Dinamu, koji vide kao ne baš atraktivan klub.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednji ruski predstavnik u europskim natjecanjima Krasnodar nije dobro otvorio tzv. proljeće u Europi - Dinamo ih je na njihovu terenu pobijedio 3:2 u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige.

Rusi kao da su se već pomirili s ispadanjem. Najveći tamošnji sportski list Sport Express nariče nad tužnom sudbinom Rusa u Europi.

"Toliko često pričamo o neuspjesima ruskih klubova u Europi da smo nekako zaboravili da imamo još jedan. Ime protivnika dio je razloga - Dinamo Zagreb, očigledno, ne izaziva takvo uzbuđenje, kakvo bi nastalo kada bi došli Milan, Manchester United, Arsenal ili Roma. Svi oni mogli su biti protivnici Krasnodara", pišu u osvrtu na utakmicu.

gol expired Mamić na korak od Bjelice i slatke satisfakcije, Rusi zapjevali Petkoviću: O, daj okreni taj ringišpil u mojoj glavi divider

"Međutim, Dinamo je pokazao svoju snagu - barem u usporedbi s ruskim klubovima - još u grupnoj fazi u kojoj su bili bolji od CSKA. U Krasnodaru s Hrvati još jednom pokazali da to nije bila slučajnost", pohvalili su hrvatskog prvaka, ali i naveli izostanak njihova prvog vratara Matveja Safonova kao jedan od razloga poraza.

Tko zna što bi bilo da je on branio, sažetak je njihovih razmišljanja, iako pošteno napominju i da nije korektno svesti Dinamove golove na pogreške Evgenija Gorodova.

Zanimljiv je i osvrt ruskog lista Kommersant.

gol expired Dinamov heroj Petković komentirao fantastičnu partiju: "Volim ovakve muške utakmice" divider

"Za sve one koji nisu ravnodušni prema Krasnodaru, ova utakmica bila je vrlo grub podsjetnik da se Dinamo, ne baš atraktivan klub, u grupnoj fazi dosta brutalno obračunao s CSKA-om", pišu Rusi.

"Dinamova standardna taktika ne uključuje lov na visok posjed; baš suprotno, vrlo su skromni u tome. Ali u Krasnodaru, Dinamo nije mogao odbiti igrati poput PSG-a. Prilike za presijecanje lopti nudile su se kao na pladnju. Kada gledate što se događalo, gosti kao da su imali 12 igrača. Gotovo sigurno je bilo da će u praznom prostoru biti netko iz Dinama, a nitko iz Krasnodara", slikovito su opisali utakmicu, koju su iz ruske perspektive opisali kao "kontinuirano mučenje."

Hoće li Dinamo u Zagrebu dovršiti posao protiv Krasnodara?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider