Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VARAŽDINCI BLIZU POVRATKA

Rudeš kiksao protiv Jaruna, Varaždin u Sesvetama izborio dvije meč lopte!

Nogometaši Varaždina slavili su u sesvetskoj golijadi, dok Rudeš nije uspio na Kustošiji savladati Jarun.

Igrači i navijači Rudeša (Foto: Afp)

Nogometaši Varaždina sve su bliže povratku u najviši rang hrvatskog nogometa, odnosno izborili su dvije meč lopte. To znači da im je pobjeda u bilo kojem od preostala dva susreta dovoljna za osiguravanje titule drugoligaškog prvaka.

Kiks vratara udaljio Rudeš od prve lige

Za to su velikim dijelom zaslužni nogometaši Jaruna, koji su na Kustošiji ugostili Rudeš. Njihovi zagrebački rivali bili su na samo dva boda od lidera i pobjeda im je bila imperativ. Korak bliže njoj došli su u 17. minuti susreta, kad je loptu u mrežu poslao Jakov Bašić.

Ipak, radost su im domaći upropastili u 54. minuti, kad je pogrešku vratara Rudeša iskoristio Gabriel Groznica.

Tu pogrešku, koja je rezultirala bodovnim kiksom Rudeša, iskoristili su Varaždinci slavljem u Sesvetama rezultatom 2:3.

Varaždin slavio uz podršku par stotina svojih navijača

Nije tamo sve najbolje krenulo za Varaždin, budući da su Sesvete povele u 11. minuti, kad je kazneni udarac iskoristio Lazar Vujanić. Trajalo je to vodstvo samo dvije minute jer je Varaždin izjednačio nakon što je Posavec probio lijevu stranu i odigrao povratnu loptu za preciznog Leona Belcara.

Varaždin je poveo u 36. minuti. Postonjski je izveo slobodan udarac te je našao Karabatića na drugoj vratnici, a on dobiva skok duel te vraća u sredinu gdje s jednog metra loptu u mrežu šalje Matej Senić. Bio je to rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Još jedan prekid pomogao je gostima da dođu do 1:3. Igrala se 61. minuta kad je Postonjski ubacio iz kuta, a najbolje se na prvoj vratnici snašao Fran Brodić te je uzrokovao euforiju kod 300-injak prisutnih gostujućih navijača. Sesvete su do kraja uspjele tek smanjiti na 2:3, ali nisu uspjeli doći do boda koji bi im bio zlata vrijedan u borbi za ostanak. Strijelac je bio Nino Stojanović u 64. minuti.

Varaždin u idućem kolu dočekuje Dugopolje, a ne dođu li tamo do pobjede, drugu meč loptu imat će u 30. kolu, na gostovanju kod Dubrave.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider