Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri na bod iza Hajduka

Dinamo se dugo mučio pa upisao uvjerljivu pobjedu kod Rudeša, ozlijedio se Baturina!

27. kolo SuperSport HNL-a zatvoreno je utakmicom Rudeš - Dinamo na stadionu u Kranjčevićevoj ulici.

Galerija Slavlje igrača Dinama Gabrijel Vidović Dinamo +3 Rudeš

U posljednjoj utakmici 27. kola SuperSport HNL-a Dinamo je kao gost na stadionu u Kranjčevićevoj ulici svladao Rudeš s 3:0.

Golove za Modre zabili su Moreno Živković (60), Fran Brodić (78) i Petar Sučić (86).

Dinamo se ovom pobjedom približio drugoplasiranom Hajduku na bod zaostatka uz susret manje, dok vodeća Rijeka ima pet bodova viška.

Nakon što se oprostio od Europe teškim porazom od PAOK-a u Solunu, Dinamo se dobro namučio kako bi protiv fenjeraša osvojio bodove koje su mnogi upisali i prije utakmice.

Sergej Jakirović je otvorio utakmicu s izrazito napadačkom formacijom, uz Vidovića i Baturinu, zaigrali su i Hoxha, Kaneko i Petković. Međutim, Dinamo je pružio skromnu predstavu u prvom dijelu. Modri su dominirali, ali Rudeš se dobro držao i na poluvrijeme se otišlo s nulom.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Dinamo je imao u 17. minuti. Petković je zaobišao vratara Markovića i ubacio, Hoxha je pucao glavom, ali je Karačić izbio loptu sa same gol-linije.

Hrvatski prvak je daleko angažiranije ušao u nastavak i već u 47. minuti Petković je pogodio gredu, ali iz zaleđa. Tri minute kasnije okvir Rudešova gola je pogodio i Fran Brodić koji je ušao u igru u nastavku. U 52. minuti uslijedio je i udarac Baturine, ali je Marković bio spreman.

U 53. minuti Dinamo je imao zicer, Kaneko je ubacio, a Hoxha s pet metara pucao ravno u golmana. Dinamov napadač je pokušao pospremiti odbijanac, ali je njegov udarac blokiran. U 60. minuti niti Marković ništa nije mogao. Baturina je ubacio iz kornera, a Živković glavom pogodio za 1:0. Bio je to njegov prvi pogodak u prvenstvu u plavom dresu.

Baturina asistirao pa se ozlijedio

Samo minutu kasnije Baturina se uhvatio za zadnju ložu i pao na travnjak. Čini se kako se radi o ozbiljnijoj ozljedi. Bio bi to velik udarac za Dinamo. Podsjetimo, Baturina se nalazi i na popisu Zlatka Dalića. U 70. minuti velike prilike imali su Petković i ponovo Hoxha, ali obrana Rudeša je blokirala oba udarca.

Pitanje pobjednika Dinamo je razriješio u 78. minuti. Petković je povukao prema golu uposlivši Brodića na lijevoj strani, koji je udarcem iskosa matirao Markovića. U 86. minuti među strijelce se upisao i Sučić, koji je pucao sa 20 metara i uz malo sreće je pogodio za 3:0.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider