Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ako on to kaže...

Rooney iznenadio isticanjem jednog suigrača: Usporedio ga s Cristianom Ronaldom

Bivši engleski reprezentativac silno je nahvalio Koreanca koji je niz godina igrao za Crvene vragove.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U vrijeme dok čeka da sa Derby Countyjem, u kojemu je od siječnja ove godine kapetan, nastavi borbu za mjesta koja vode u play-off Championshipa, Wayne Rooney započeo je pisanje tjednih kolumni za Sunday Times.

Bivši engleski reprezentativac, koji je svjetsku slavu i ime izgradio igrama za Manchester United, u izdanju od ove nedjelje posebno je apostrofirao doprinos kojeg je uspjesima Crvenih vragova dao Ji-Sung Park.

Fergusonov čovjek za sve zadatke

Ovaj polivalentni Južnokoreanac na Old Traffordu je punih sedam godina bio Rooneyjev suigrač i u tom razdoblju su osvojili četiri naslova prvaka Engleske, tri Liga kupa te po jednom Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo. Zasigurno bi i još koji put otišli do kraja u Ligi prvaka da im se nije ispriječila Barcelona koja ih je pod vodstvom Pepa Guardiola pobjeđivala u finalima 2009. i 2011.

Svih tih godina Park nije plijenio bogzna kakvom atraktivnom igrom, ali je bio vrlo važan kotačić u igri Uniteda i na njega je Sir Alex Ferguson redovito računao.

O tome je u svojoj kolumni posvjedočio i Rooney.

"Možda je ludo, ali ako nekom 12-godišnjem dječaku spomenete Cristiana Ronalda, on će vam odmah reći 'da, znam, bio je odličan dok je igrao za Manchester United', ali ako kažete 'Ji-Sung Park', mnogi neće znati tko je on", započeo je Rooney i nastavio:

"Svi mi koji smo igrali s Parkom znali smo koliko je on važan bio za naše uspjehe. To je zato jer nam je Park davao momčadski duh i to - ne zvijezde nego momčadski duh - je ono što je važno u sportu. O tome želim pričati", zaključio je Rooney.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider