Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Azija nikad nije vidjela ovo"

Ronaldomanija trese Saudijsku Arabiju, Cristiano poručio: "Moja karijera nije gotova"

"U Europi je moj posao završen. Osvojio sam sve, igrao sam u najvažnijim klubovima. Sjajno se osjećam, ovo nije kraj moje karijere," poručio je Ronaldo na konferenciji za novinare, a dodao je i kako je dobio mnogo ponuda u Europi i Brazilu.

Cristiano Ronaldo (Foto: Afp)

Portugalski nogometni majstor Cristiano Ronaldo (37) službeno je predstavljen u utorak u Rijadu, nakon što je potpisao ugovor za saudijski Al Nassr.

Saudijsku Arabiju trese Ronaldomanija od objave njegova dolaska u Al Nassr. Klub je primio oko 130.000 zahtjeva navijača za ulaznicama za Ronaldovo predstavljanje na stadionu Mrsool Park. Međutim, samo ih je 25.000 imalo sreće kupiti ulaznicu koja je stajala četiri dolara, a sav će prihod biti uplaćen u humanitarne svrhe.

"Azija nikad nije vidjela ovako nešto"

Uz glavne prometnice Rijada osvanuli su transparenti "Hala (dobro došao), Ronaldo", a navijači su stajali u ogromnim redovima kako bi kupili Al Nassrovu majicu s imenom portugalske zvijezde i njegovim kultnim brojem N.7.

"Azija nikad nije vidjela ovako nešto", izvještava dnevnik Gulf News. "Kamo god ode, plijenit će pozornost i ako samo 10 posto njegovih pratitelja bude zainteresirano za njegov novi klub, saudijska liga postat će jedna od najgledanijih na svijetu."

"U Europi je moj posao završen. Osvojio sam sve, igrao sam u najvažnijim klubovima. Sjajno se osjećam, ovo nije kraj moje karijere," poručio je Ronaldo na konferenciji za novinare. Dodao je kako je dobio mnogo ponuda u Europi i Brazilu, ali je dao riječ čelnicima svojega novog kluba i želi iskoristiti priliku da se razvije u Aziji.

"Zahvalan sam Al Nassru što mi je dao ovu priliku da razvijam nogomet za mlađe generacije, za žene također. Za mene je to izazov, ali se također osjećam sretnim i ponosnim", dodao je te odbacio kritike o svojem prelasku u Saudijsku Arabiju. "Ja sam jedinstven igrač, za mene je to normalno."

Cristiano Ronaldo doveo i privatnu zaštitarsku tvrtku

Ronaldo je za Al Nassr potpisao ugovor do lipnja 2025. godine, a nagađa se kako će zarađivati oko 200 milijuna eura po sezoni.

"Ispred mene je novi izazov u Aziji. Drago mi je što sam ovdje. Jučerašnji doček bio je fantastičan, Saudijska Arabija sjajno me dočekala", dodao je Portugalac, koji je u Rijad doveo veliki tim pomoćnika, pa čak i privatnu zaštitarsku tvrtku.

Nakon druženja s novinarima Ronaldo je predstavljen i navijačima, koji su ga dočekali ovacijama.

"Proslavit ćemo dolazak Ronalda, a potom nastaviti raditi na drugim pojačanjima," rekao je jedan od klupskih dužnosnika. Izjavio je i kako Al Nassr želi osnovati "nove Galacticose", referencu na Real Madrid iz 2000-ih i njegove brojne zvijezde, od Portugalca Luisa Figa do Engleza Davida Beckhama, preko Brazilca Ronalda i Francuza Zinédinea Zidanea.

"Uskoro ćemo podržati i ostale naše klubove za kvalitetne ugovore s međunarodnim zvijezdama," istaknuo je Abdulaziz bin Turki Al-Faisal, ministar sporta u toj zemlji.

Dolazak Ronalda pozdravio je i trener Al Nassra Rudi Garcia.

"Potpisivanje ugovora s igračem veličine Cristiana Ronalda izvanredno je i doprinosi razvoju saudijskog nogometa", rekao je Garcia, koji je prethodno vodio Lille, Romu, Marseille i Lyon.

"Zadovoljni smo njegovim dolaskom. Nadam se da će uživati igrajući za Al Nassr i zabaviti navijače", dodao je francuski stručnjak.

Ronaldo je najveća zvijezda koja je stigla u Saudijsku Arabiju, iako su i drugi nogometni majstori, uključujući Georgea Weaha, Pepa Guardiolu i Xavija, također igrali u ovoj zemlji.

Deveterostruki prvak saudijske lige nazvao je Ronaldov potpis "više od povijesti u nastajanju" tvrdeći da će on inspirirati ostatak lige, pa čak i državu.

Manchester United raskinuo je Ronaldov ugovor tijekom Svjetskog prvenstva nakon njegova eksplozivnog intervjua u kojem je rekao da se osjeća "izdanim" od kluba i da nema poštovanja prema treneru Eriku ten Hagu.

Ronaldo je osvojio pet naslova Lige prvaka, naslov prvaka u Italiji s Juventusom, u Španjolskoj s Real Madridom i u Engleskoj s Unitedom.

Također je najbolji strijelac u povijesti Lige prvaka i reprezentacije Portugala, s kojom je osvojio Euro 2016.

U Katru je postao prvi igrač u povijesti koji je zabio gol na pet svjetskih prvenstava.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider