Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Baš ga neće

Ronaldo nakon titule izgubio i mjesto u najboljih jedanaest lige

Cristiano Ronaldo sa svojim Al-Nassrom nije uspio osvojiti ligu, a sada je doživio još jedno poniženje jer nije izabran u idealnu momčad lige.

Cristiano Ronaldo (Foto: Afp)

 Al-Nassr početkom ove godine u svoje redove doveo je Cristiana Ronalda. Vjerojatno su njegovom kupnjom pomislili kako je osvajanje titule samo formalnost, ali Al-Ittihad je ipak imao drugačije planove te je na kraju sa pet bodova ispred Al-Nassra slavio titulu Saudijske Pro lige.

Da to nije jedini neuspjeh ove sezone pokazalo se kada je izašla idealna momčad lige u kojoj nije bilo mjesta za peterostrukog osvajača Zlatne lopte. Pomalo je to čudna odluka obzirom da je Ronaldo postigao 14 golova u 19 utakmica. Umjesto Ronalda na njegovoj poziciji najboljeg našao se Al-Buraikan, igrač Al-Fateha.

No, u najboljih jedanaest zato se našao jedan drugi, bivši igrač Manchester United, Odion Ighalo. On je sezonu završio kao treći najbolji strijelac lige. Od igrača sa zapaženijim europskim karijerama u momčadi sezone se još našao Luiz Gustavo, bivši igrač Bayerna.

Ronaldu će se iduće sezone konkurencija opasno pojačati. Aktualni prvak već je u svoje redove doveo Benzemu i Kantea. Mnogi drugi renomirani europski igrači povezuju se sa klubovima Saudijske lige tako da će sljedeće sezone biti mu još teže osvojiti titulu, ali i ući u najboljih jedanaest prvenstva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider