Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bio je bijesan

Ronaldo nakon debakla protiv Srbije osramotio svojeg izbornika pred svima, izvlačio se skandalom u Beogradu

Portugal je na nevjerojatan način ostao, barem zasad, bez Svjetskog prvenstva, a najtužniji je bio Cristiano Ronaldo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Srbija je u nedjelju navečer oduševila svoje navijače. Bio je to pravi delirij nakon što je heroj Aleksandar Mitrović zabio u 90. minuti za 2:1 i veliku pobjedu koja je našim susjedima donijela prvo mjesto, ispred Portugala, i izravan plasman na Svjetsko prvenstvo.

S druge strane, Portugalci su bili, logično, u potpunom šoku jer su bili veliki favoriti u skupini i u ovoj utakmici. No Srbi su zasluženo pobijedili blijedog domaćina, koji je bio podređen na svojem terenu i s momčadi prepunoj najvećih nogometnih zvijezda predvođenih Cristianom Ronaldom.

Upravo se on umalo rasplakao nakon posljednjeg sučeva zvižduka, a ono što je napravio nakon toga je glavna tema u portugalskim medijima. Na samom centru terena legendarnog stadiona Luz izbornik Fernando Santos je došao do Ronalda, a ovaj mu je odbio pružiti ruku i još mu je nešto gestikulirao.

gol expired U kojoj će poziciji Vatreni dočekati ždrijeb Svjetskog prvenstva? Jako bitnu ulogu odigrat će i HNS divider

Nije se taj dio vidio u prijenosu, nego je ekipa TNT Sports Brasila uspjela uhvatiti taj trenutak. Na press-konferenciji su izbornika Santosa pitali o toj sceni.

''Govorio je da je Srbiji zabio pogodak u posljednjoj minuti, koji suci nisu priznali'', otkrio je Santos.

Portugal je pokraden, ali sami su si dozvolili debakl

Portugalski mediji nisu se bavili toliko tim skandalom iz prve utakmice, na koji se opravdano mogu žaliti. Tada je Ronaldo uistinu zabio pogodak, lopta je prošla debelo iza linije, ali pomoćni sudac to nije vidio, kao ni glavni. Što je najgore, VAR-a nije bilo u Beogradu. 

Ronaldo je tada potpuno bijesan skinuo kapetansku traku i bacio je na pod. Čak je napustio teren iz protesta prije posljednjeg sučeva zvižduka.

I Fernando Santos to vjerojatno vidi kao glavni uzrok drugog mjesta u skupini, koje vodi tek u dodatne kvalifikacije, no mediji su ga suočili s onim što mnogi misle o Portugalu – da igraju poput Grčke, koju je prije vodio Santos, a imaju momčad koja mora dominirati nad većinom protivnika.

''Kako Portugal, koji je prepun talenata, igra tako slabo?'', ponovio je pitanje novinara Santos i zastao na nekoliko sekundi.

''Kako da na to odgovorim?'', ispalio je izbornik, kojeg je Ronaldo svojim potezom javno osramotio.

Tu scenu, koju je snimila brazilska TV-ekipa, pogledajte ovdje.

Portugal bi se trebao kvalificirati kroz dodatne kvalifikacije, gdje je također favorit, ali radi se o dvije nokaut utakmice i sve je moguće. Na očaj Cristiana Ronalda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider