Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
slavlje može početi

Devet golova u Madridu, od toga četiri Ronaldova, Atletico poražen, Barcelona na korak do naslova!

Real Madrid uvjerljivo je slavio protiv Girone uz čak četiri pogotka Cristiana Ronalda.

Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon odigranih utakmica 29. kola LaLige u Barceloni se već hladi šampanjac namijenjen novom prvaku Španjolske. Barca je rutinski s 2:0 slavila protiv Athletic Bilbaa na Camp Nouu te pobjegla na 11 bodova prednosti koju Atletico nije uspio smanjiti.

Madriđani su, naime, poraženi kod Villarreala i to nakon vodstva 0:1 poslije nepostojećeg penala nad Antoineom Griezmannom. Do kraja utakmice domaćin je okrenuo zahvaljujući turskom napadaču Enesu Unalu koji je ušao u igru u 74. minuti. Pri kraju utakmice Žuta podmornica došla je do potpunog preokreta i velike pobjede. U završnici susreta preokret donosi Enes Unal pogocima u 82. minuti, te u sudačkoj nadoknadi (90+1).

Hrvatski branič Šime Vrsaljko odigrao je za Atletico Madrid cijeli susret, pruživši dobru partiju.

Na samo četiri boda gradskom se rivalu približio Real koji je na Santiago Bernabeuu uvjerljivo pobijedio Gironu s nevjerojatnih 6:3. Bila je to sjajna noć za Cristiana Ronalda koji je zabio četiri pogotka i tako potvrdio fantastičnu formu u završnici sezone. Čak 50 hat-trickova u karijeri zabio je Portugalac, a ovo mu je bio 19. pogodak u ovoj godini. Nitko u 2018. nije zabio više.

Portugalac je zabio u 11., 47., 64. i 92. minuti, jedan je pogodak dodao i Lucas Vasquez upravo na Ronaldovu asistenciju, a još jedan dodao Gareth Bale na Modrićevu asistenciju. Christian Stuani pogotkom u 29. minuti malo je zabrinuo navijače Reala, a njegov drugi pogodak na utakmici u 67. minuti više nije imao rezultatski značaj.

Mateo Kovačić igrao je od prve minute, a u 71. minuti zamijenio ga je Luka Modrić s kojim će sutra otputovati u Miami gdje se okuplja hrvatska reprezentacija uoči prijateljskih utakmica s Peruom i Meksikom.

Real je ostao u igri tek za jedan naslov, onaj u Ligi prvaka za koji se ova generacija specijalizirala. Na ždrijebu četvrtfinala Real je izvukao Juventus čija će legendarna obrana biti na velikoj kušnji zbog Ronaldove forme posljednjih tjedana.

Villarreal - Atletico 2:1 (VIDEO)

Real - Girona 6:3 (VIDEO)

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider