Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Već u drugom kolu

Novi rasistički ispad u Italiji: Stigao kao velika zvijezda pa doživio šok i tužnu istinu

Romelu Lukaku zabio je jedanaesterac za pobjedu Intera kod Cagliarija, ali tu utakmicu pamtit će i po rasističkim uvredama.

Romelu Lukaku (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bivši napadač Manchester Uniteda stigao je ovo ljeto u Inter i Serie A, a nije dugo trebalo čekati da se suoči s rasizmom u Italiji. Lukaku je udarcem s bijele točke u 72. minuti zapečatio sudbinu Cagliarija, ali onda i doživio bolesno vrijeđanje.

Nakon pogotka Lukaku je ozbiljnim pogledom ispratio od kuda dolazi hukanje, na stadionu gdje je i Moise Kean doživio iste uvrede, ali i Matuidi i Muntari. Jasno je kako navijači Cagliarija imaju ozbiljnih problema s rasizmom, ali problem je u tome što se u vezi s tim ništa ne mijenja.

Interov trener Antonio Conte rekao je kako nije čuo hukanje usmjereno prema Lukakuu, ali je priznao da je potrebno boriti se protiv rasizma u Italiji.

''Istina da je u Italiji općenito potrebno više obrazovanja. Čuo sam kako se i Ancelotti žalio zbog stalnih uvreda na određenim stadionima'', rekao je Conte.

''Kad ste u inozemstvu, imate više poštovanja, navijači misle samo na podršku svojoj momčadi'', dodao je trener Intera.

Neymar (Foto: AFP) Gotov je prijelazni rok, ovo su najvažniji poslovi: Sudbina talentiranog Hrvata ostaje nepoznanica divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider