Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
što sad?

Chelsea u problemu, Abramovič više ne smije u V. Britaniju, zaplijenit će mu i svu imovinu?

Chelsea je u vlasništvu ruskog oligarha Romana Abramoviča.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedna od žrtava ruske invazije na Ukrajinu bit će i vlasnik Chelseaja, Roman Abramovič. Kako piše dio engleskih medija predvođenih tabloidom The Sun, Ujedinjeno Kraljevstvo zauvijek će zabraniti povratak Romana Abramoviča u zemlju.

Prema visokom izvoru iz britanske vlade, ruskim oligarsima će biti zaplijenjena imovina u Velikoj Britaniji te im neće biti dopušten ulazak u zemlju niti trajno nastanjivanje kao dio oštrih sankcija koje će Britanci uvesti Rusima zbog vojne invazije na Ukrajinu.

Chelsea i imanje od 125 milijuna funti

Abramovič posljednjih godina sve manje boravi u Londonu, a tražio je državljanstvo Izraela zbog svojeg židovskog porijekla. U Londonu nije viđen već mjesecima, a u tom gradu posjeduje imanje vrijedno 125 milijuna funti kraj Kensington Palacea.

Abramovič je označen kao jedan od 35 ruskih oligarha koji, svojom voljom ili ne, podržavaju Putinov režim i na neki način financiraju autokratsku vlast čovjeka koji će biti upamćen i po ovom posljednjem činu, napadu na neovisnu europsku zemlju u 21. stoljeću.

Abramovič, koji je znao tvrditi kako nije blizak Putinu, sada neće moći kući u London ni s izraelskom putovnicom kojom se koristio posljednje tri i pol godine.

Njegovo je bogatstvo procijenjeno na gotovo pet milijardi dolara, a engleski nogometni klub Chelsea kupio je još 2003. godine, nakon čega je klub više puta osvajao Premier ligu, dva puta Ligu prvaka, a prije nekoliko se tjedana prvi put okrunio titulom svjetskog klupskog prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider