Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nisu svi oduševljeni

Roma predstavila novi dres, navijačima se ne sviđa jedan detalj: "Izgleda kao pidžama"

Dva kola prije kraja Serie A Roma je na šestom mjestu ljestvice s 59 bodova.

Roma (Foto: Afp)

Pod vodstvom trofejnog trenera Josea Mourinha nogometaši Rome igraju europsku sezonu iz snova. Osigurali su finale Konferencijske lige protiv Feyenoorda, koje se igra 25. svibnja u Tirani.

Svladaju li u finalu nizozemsku momčad, osvojili bi tako prvi europski trofej nakon više od 60 godina čekanja. Posljednji, ali i jedini trofej osvojili su davne 1961. godine, kada su u finalu Kupa velesajamskih gradova bili bolji od Birminghama s ukupnih 4:2.

Iako su na koračić od novog europskog trofeja, u talijanskom nogometnom prvenstvu vode žestoku borbu za plasman u Europu.

Samo dva kola prije kraja sezone Roma je na šestom mjestu prvenstvene ljestvice s 59 bodova, ali isti broj bodova imaju Fiorentina na sedmom i Atalanta na osmom mjestu.

Matematički mogu preskočiti Lazio na petom mjestu, ali u isto vrijeme mogu ostati i bez plasmana u Europu. Izgube li u finalu Konferencijske lige i ispuste važne bodove u prvenstvu, bio bi to tragičan završetak sezone.

A prvi ispit već imaju ovog vikenda, kada im u goste stiže posljednjeplasirana Venezia. Osim što će ih dočekati na prepunom stadionu, zaigrat će i u novoj garnituri domaćih dresova u prepoznatljivim bojama, crvenoj i žutoj.

Tek se na dresu ističe jedan novi detalj, a to su žuti ovratnik i dva gumba, koji su pojedine navijače Rome podsjetili na pidžamu.

Tablica Serie A

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider