Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
već četvrti transfer!

Roma slaže momčad budućnosti: Talentirani sin legendarnog napadača stigao u Rim

Monhci je i u Romi opravdao renome kralja prijelaznog roka.

Justin Kluivert (Foto: Twitter) (Foto: Platforma X)

Prijelazni rok u Italiji formalno još nije ni počeo, a Roma je dogovorila već četvrti transfer, ujedno i najzvučniji dosad.

Novi igrač Rome postat će Justin Kluivert, 19-godišnji sin legendarnog nizozemskog napadača Patricka. Roma će za njegove usluge Ajaxu platiti 20 milijuna eura, a potpisati bi trebao tijekom utorka nakon što obavi liječničke preglede.

Kluivert je 17 centimetara niži od oca i igra na poziciji krila. Krase ga sjajan dribling, brzina i opasan udarac. Prošle je sezone u nizozemskom prvenstvu zabio 10 golova uz pet asistencija.

Prije Kluiverta, Vučicu su pojačali mladi veznjak Atalante Bryan Cristante, francuski napadač Sassoula Gregoire Defrel i mladi hrvatski talent Ante Ćorić koji je stigao iz Dinama.

Roma je uoči minule sezone dovela sportskog direktora Seville Monchija. Monchi je posrnuli andaluzijski klub pretvorio u europski i španjolsku silu; poznat je po dovođenju mladih talenata i ''izmišljanju'' igrača koje drugi nisu prepoznali.

U istom je ritmu nastavio i u Romi, u kojoj slaže pravu momčad budućnosti. Vidjet ćemo mogu li njegove metode od Vučice napraviti dostojnog konkurenta nedodirljivom Juventusu, koji već sedam godina suvereno vlada Italijom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider