Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
To se ne radi u realu

Nova zvijezda Reala oduševila golčinom u debiju, ali zaradio je kritike zbog poteza nakon toga

Stigao je u Real kao veliki talent i već u debiju pokazao da takve najave nisu bez osnova.

Galerija Rodrygo (Foto: AFP) Rodrygo (Foto: AFP) Rodrygo (Foto: AFP)

Real Madrid odigrao je pripremnu utakmicu protiv Bayerna u sklopu International Champions Cupa. Madriđani su izgubili 3:1, ali viskom porazu kumovala je, osim serije promašaja Karima Benzeme, činjenica da je Zinedine Zidane na poluvremenu promijenio svih 11 igrača.

Bilo je jasno da su uglavnom vrlo mladi Realovi igrači nedorasli iskusnijem Bayernu, ali bila je to dobra prilika da u akciji vidimo nekoliko novih pojačanja. Jedan od njih je 18-godišnji Brazilac Rodrygo, koji je stigao iz Santosa za 45 milijuna eura.

On je u zabio počasni gol za Real. U 81. minuti iznudio je slobodnjak u opasnoj zoni i crveni karton Svena Ulreicha, iako je, prema riječima njemačkog vratara, sam Rodrygo nakon utakmice priznao da je sudac pogriješio.

Kovačev Bayern uvjerljivo slavio protiv Reala: Hazard debitirao sa zanimljivim brojem na leđima Luka Modrić protiv Bayerna (Foto: AFP) Kovač slavi pogodak (Foto: AFP) Asensio izvodi slobodni udarac (Foto: AFP) +1 Kubo (Foto: AFP)

Kako god, Ulreich je napustio igru, a među vratnice je stao Ron-Thorben Hoffman. Rodrygo je namjestio loptu za slobodnjak, a iako je zasigurno imao olakšan posao protiv nezagrijanog trećeg vratara, sjajno je pogodio same rašlje Bayernova gola.

POGLEDAJTE RODRYGOV GOL BAYERNU

Teško je zamisliti bolji scenarij u debiju za Kraljevski klub, ali Rodrygo je ipak navukao određene kritike nakon utakmice. Razlog je njegovo slavlje pri rezultatu 3:1 za protivnika, što je potez koji se jednostavno ne radi u klubu Realova kalibra, koji uvijek i protiv bilo koga očekuje pobjedu, pa makar to bio pripremni susret u Houstonu.

U naslovu članka s njegovim golom na madridskom Asu tako stoji: "U Realu ovo nije dopušteno." Kritiziraju mladog Brazilca što je slavio, umjesto da je što prije uzeo loptu i požurio na centar.

Sve u svemu, bio je to sadržajan debi za Rodryga. Osim gola, izveo je još nekoliko lijepih poteza i nagovijestio veliki potencijal, ali naučio je i važnu lekciju – u Realu se računaju samo pobjede, a od kritika nitko nije zaštićen.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider