Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jedan od nas

Zlatan dečko, a uskoro i Zlatna lopta: Živio je u domu i vozio stari Opel, završio je ekonomiju, a danas je jedan od najboljih na svijetu

Mnogi smatraju kako je Rodri sigurna oklada za Zlatnu loptu. Ni ne čudi kad je tako zlatan dečko...

Rodri (Foto: Profimedia)

Nogometaši Španjolske osvojili su naslov Europskog prvaka proteklu nedjelju u Berlinu, njihova sjajna generacija uspela se na krov Starog kontinenta, a jedan od glavnih razloga bio je Rodri, mnogi smatraju najbolji zadnji vezni današnjice, koji je u Njemačkoj dodao još jednu veliku titulu u svoj ionako impozantan životopis.

Danas mu tepaju da bi trebao biti sljedeća Zlatna lopta, a samo letimičan pogled na njegovu statistiku i uspjehe u posljednjih nekoliko godina daju im vrlo čvrste argumente. Na minulom Euru zasluženo je proglašen najboljim igračem, 521 minuta, gol i 411 uspješnih dodavanja uz nestvarnih preko 92 posto uspješnosti.

Rodri Rodri (Foto: Afp)

Četiri poraza i osam trofeja u godinu i pol

I prijašnje velike španjolske generacije imale su istaknuta imena, ali nikad ovakvog čovjeka, čovjeka iz sjene kojemu su primarna zadaća prljavi poslovi, a u kreaciji što stigne pa ga zato valjda toliko preskaču u kafanskim raspravama o sljedećem dobitniku Zlatne lopte, ali nastavi li ovako, neće ga moći dugo ignorirati.

Nećete pasti na dupe kad vidite njegove driblinge, neće vas oduševiti idejom u kreaciji, ali bit će na pravom mjestu u pravo vrijeme, nisu mu važne osobna statistika ni dojam, nego rezultat, a rezultati koje je ostvario ove sezone govore sami za sebe.

Rodri Rodri (Foto: Profimedia)

Od početka 2023. godine ima samo četiri poraza i dvostruko više trofeja. Dvije Premier lige, Liga prvaka i FA Kup lani, UEFA-in Superkup iz 2023., Klupski SP sa Cityjem, Liga nacija sa Španjolcima u prošloj sezoni i sad Euro.

Više ga ne mogu ignorirati

Osam naslova u malo više od godinu i pol, ali ni riječ o najvećem individualnom priznanju koje nogometaš može dobiti – Zlatnoj lopti. Prije dvije godine nije ga bilo ni među deset najboljih u Europi, lani je bio peti, a ove bi trebao biti zlatan…

A dok se to ne dogodi, on planira nastavljati skupljati klupske i reprezentativne uspjehe.

Rodri Rodri (Foto: Afp)

"Ispisali smo povijesti, ali nećemo tu stati, imamo talentiranu momčad i uskoro ćemo se vidjeti ponovo“, pričao je ushićeno po osvajanju naslova prvaka Europe.

Neobično za nekog tko je nekoliko trenutaka prije toga postao šampion, osvojio drugu najveću titulu moguću na reprezentativnoj razini. Neobičan sportaš, ali sasvim običan čovjek, privatno – „jedan od nas“.

Vozio starog Opela i živio u studentskom domu

Društvene mreže ga ne zanimaju previše, uz nogomet studirao je poslovne studije i ekonomiju te u tom razdoblju živio u studentskom domu. To razdoblje bilo mu je, kaže, najbolje u životu.

Priča kakvu će vam ispričati vaš najbolji prijatelj iz srednje, a ne jedan od najboljih nogometaša današnjice. Još kao student naučio je prati svoje rublje, a od te navike i danas, kad zarađuje milijune, teško se rastavlja jer kaže da ga ta aktivnost opušta.

Harry Kane i Rodri Harry Kane i Rodri (Foto: Afp)

U to doba kupio je svoj prvi automobil i ponovo pokazao koliko je sličan svima nama.

"Prvi automobil bio mu je polovni Opel, kupio ga je od svoje dugogodišnje djevojke kad je dobio vozačku dozvolu. Nekima je automobil statusni simbol, ljubav ili strast, njemu je sredstvo za dolaska od točke A do točke B“, ispričao je njegov prijatelj iz djetinjstva.

Djevojka od koje je kupio automobil i on još su zajedno, upoznali su se dok su bili na fakultetu, ona je s fakulteta izašla s diplomom medicine, a on ekonomije.

Zlatan dečko… Uskoro i Zlatna lopta.

Poljud Hajduk rasprodao sve godišnje ulaznice: Na Poljudu morali ograničiti broj pretplatnika divider

Jacoby Jones Iznenadni odlazak osvajača Super Bowla potresao Ameriku: Točne okolnosti smrti nisu poznate divider

Lamine Yamal VIDEO Jeste li primijetili zastavu kojom se ogrnuo Lamine Yamal na proslavi naslova? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Drugi ispit za Vatrene na Opus Areni u prijenosu na našem portalu i u programu @novatv_! ⚽✌
Bez obzira na poraz, ponosni smo na ovu novu Hrvatsku! ✅✌🇭🇷

📸: PIXSELL
POLUVRIJEME! ⚽

Hrvatska je ostavila dobar dojam prema naprijed, ali ne izgleda uvjerljivo u obrani. Idemo po još koji gol u drugom poluvremenu! ✅

📸: Cropix
GOOOOOOOL! ⚽

Hrvatska je smanjila na 2-1 nakon udarca Sose kojeg je u vlastitu mrežu spremio Dalot. ⚽✌

📸: PIXSELL