Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
9 godina zatvora

Sponzori odlaze zbog silovanja: Legenda se vratila pomoći klubu u problemima, a na kraju mu je naštetio

Grijesi iz mlađih dana prate nekoć veliku brazilsku nogometnu zvijezdu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brazilski nogometaš Robinho vratio se s 36 godina u svoj Santos, slavni klub u velikim financijskim problemima, u kojem je nekoć veliki talent brazilskog nogometa počeo karijeru. 

Robinho, legenda tog brazilskog velikana, pristao je na simboličnu plaću od 230 eura mjesečno, tek nešto više od brazilskog minimalca.

Taj je potez oduševio nogometni svijet, ali baš i nije sponzore kluba. Razlog je Robinhova presuda na talijanskom sudu iz 2017.

Robinho je s još pet muškaraca osuđen za grupno silovanje 22-godišnje albanske djevojke u milanskom noćnom klubu 2013. Brazilac je tada igrao za Milan, a sud mu je dodijelio devet godina zatvora.

gol expired Jon Jones priprema se za napad na Miočićevu titulu poput Rockyja u kultnom filmu divider

Zbog tog skandala Santosu je otkazao jedan od sponzora, kompanija koja proizvodi ortodontske proteze. U svom objašnjenju naveli su da su žene većina njihovih mušterija, pa ne žele da ih se povezuje s osuđenim silovateljom.

Pored toga, i drugi sponzori najavili su da će razmotriti suradnju sa Santosom zbog potpisivanja Robinha. Tvrde da nisu znali da klub planira njegovo dovođenje.

Robinho je prije Santosa igrao u turskom Bašakšehiru. Trenutačno je u tijeku žalbeni postupak na njegovu presudu, a dok ne završi, Robinho neće ići u zatvor. Brazil svoje građane ne izručuje stranim državama.

Zlatko Dalić gostovao u Dnevniku Nove TV nakon poraza od Francuske


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider