Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako to?

Cirkus među Azzurrima: Mancini unatoč debaklu želi ostati, podržava ga predsjednik Saveza!?

Italiju je u prošlotjednom polufinalu doigravanja za Svjetsko prvenstvo pobjedom od 1:0 eliminirala Sjeverna Makedonija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanski izbornik Roberto Mancini obećao je da će ostati na toj dužnosti unatoč tome što se Italija, aktualni europski prvak, drugi put zaredom nije uspjela kvalificirati na Svjetsko prvenstvo.

Italiju je u prošlotjednom polufinalu doigravanja pobjedom od 1:0 eliminirala Sjeverna Makedonija.

Međutim, nije bilo poziva na smjenu Mancinija, a i predsjednik Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) Gabriele Gravina podržao ga je da nastavi obavljati izborničku ulogu.

"Razgovarao sam s predsjednikom (FIGC), slažemo se u svemu. Drago mi je, razgovarat ćemo ponovno u sljedećih nekoliko dana", rekao je Mancini uoči prijateljskog gostovanja u Turskoj u utorak.

"Sada se fokusiramo na ovu utakmicu, a onda ćemo razgovarati o tome što trebamo poboljšati u budućnosti. To je sve."

"Osjećam da ostajem jer sam još mlad. Htio sam osvojiti jedno Europsko prvenstvo i jedno Svjetsko prvenstvo, pa ću za Svjetsko prvenstvo morati malo pričekati", rekao je Mancini, dodajući da Italija planira pozvati novu generaciju igrača.

"Sigurno ćemo dodati mlađe igrače, nadajući se da će imati važna iskustva u svojim klubovima jer je to važno. Radit ćemo na tome pa ćemo vidjeti kakva je opća situacija", nadovezao se.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider