Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čudan put

Osvojio Ligu prvaka, a sad ga ponizili u drugoligašu

Čudan je put Roberta di Mattea, sad već bivšeg menadžera Aston Ville.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski drugoligaš Aston Villa smijenio je trenera Roberta Di Mattea nakon što je klub vodio samo 124 dana, objavljeno je na klupskim stranicama.

"Nogometni klub Aston Villa je danas raskinuo ugovor s trenerom Robertom Di Matteom", stoji u klupskom priopćenju.

"Klub se odlučio na ovakav čin nakon niza razočaravajućih rezultata koji su doveli momčad na 19. mjesto u Championshipu."

Di Matteo je preuzeo sedmerostrukog prvaka Engleske Aston Villu u lipnju nakon što je ispala iz Premier League prošle sezone, prvi put od 1988.

Uspio je ostvariti samo jednu pobjedu u 11 utakmica te doživio poraz u prvom kolu Liga kupa od četvrtoligaša Luton Towna. Zadnja utakmica koju je vodio bio je poraz od 0-2 od Preston North Enda u subotu. Pomoćni trener Steve Clarke će preuzeti vođenje momčadi dok se traži novi trener.

To je samo nastavak čudnog trenerskog puta talijanskog trenera koji je prije četiri godine odveo Chelsea do naslov prvaka Europe nakon što je tri mjeseca ranije preuzeo klupu od Andre Villas-Boasa. Nekoliko mjeseci kasnije Robert Abramovič je potjerao i njega.

Novi posao pronašao je tek dvije godine kasnije kada je u listopadu Schalke tražio novog trenera. Na kraju te sezone je podnio ostavku nakon što nije uspio izboriti Ligu prvaka te je opet dvije godine čekao na novi angažman, ovaj ensretni u Aston Villi.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider