Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jedan protukandidat

Legendarni Žuti u završnici pregovora za klupu BiH: "Kofer je spreman"

Četvrtog dana 2018. godine Robert Prosinečki saznat će odgovor na pitanje je li on novi izbornik Bosne i Hercegovine.

Robert Prosinečki

Robert Prosinečki ostao je jedan od dvojice kandidata za novog izbornika Bosne i Hercegovine. Jedini protu-kandidat mu je domaći stručnjak Amar Osim, a odluka pada idući tjedan. Danas smo razgovarali s - obojicom.

Bosna i Hercegovina zapela je u kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo, no za susjede bi trebala početi nova era. Po mnogima najpotentniji hrvatski trener, Robert Prosinečki, već je dulje vremena u pregovorima s tamošnjim savezom.

"Jučer je bio taj zadnji sastanak, nakon kojeg smo ostali samo nas dvojica kandidata Amar Osim i ja. Tako da će tog 4. siječnja na sjednici odlučiti tko će biti novi izbornik Bosne i Hercegovine. Za sada je sve pozitivno što se tiče Izvršnog odbora, s ljudima s kojima sam pričao. Tako da šanse su tu, a ako ne bude opet dobro. Tako je to kod nas u poslu trenerskom", rekao je Robert Prosinečki za Novu TV.

Jedini konkurent za klupu mu je Amar Osim. Sin legendarnog bosansko-hercegovačkog trenera, Ivice Osima. Amar je dugi niz godina radio u klubovima tamošnje lige, a posljednji mu je posao bio u Kataru.

"Znate kako to ide. Ljudi odlučuju i donijet će odluku koja je najbolja za naš nogomet", kaže Osim.

I Prosinečki i Osim vide velik potencijal u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

"Imaju nogometni vic i dobru ekipu. Pred reprezentacijom su kvalifikacije za Europsko prvenstvo kroz Ligu nacije i uobičajene kvalifikacije, tako da BiH ima dobre šanse da se plasira na Euro", smatra Žuti.

"Mi bi se tamo trebali ugurati. Ne kažem da ćemo to sigurno ostvariti, ali mislim da je realno da se mi kvalificiramo za Europsko prvenstvo".

Mediji u Bosni i Hercegovini prednost daju Osimu i to najviše zbog poznavanja tamošnjih društvenih i nogometnih okolnosti. Dosadašnja praksa oslanjanja na igrače iz inozemstva morat će se promijeniti.

"Moramo se malo više oslanjati na igrače iz naše lige. Do sada smo se uglavnom oslanjali na igrače koji igraju u stranim klubovima, no ta generacija malo po malo izlazi", smatra Osim.

Ukoliko ne sjedne na izborničku klupu, Prosinečki će tražiti novi posao. Kaže, ne bira je li izbornički ili klupski, to se jednostavno dogodi. Obitelj se navikla na neizvjesnost posla.

"Kofer nam je stalno pri ruci. Svi smo se vratili sada u Hrvatsku, ali nikad se ne zna što će se dogoditi. Ako je tata odlučio da bude trener, onda to tako mora biti", zaključio je Prosinečki.

Hoće li slijedeći angažman biti Bosna i Hercegovina znat će se 4. siječnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider