Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
poznat i vjerojatni nasljednik

Robert Prosinečki nije više izbornik BiH: "Rezultati su presudili. Tako je najbolje"

Robert Prosinečki nije više izbornik BiH.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Robert Prosinečki više neće biti izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Tu odluku donio je Nogometni savez BiH.

"Nakon sastanka danas smo se konzultirali telefonski. Odlučili smo da je najbolje da se raziđemo s Prosinečkim. Nema tu nikakve mudrosti. Rezultati su ono što nas je opredijelilo za ovakav korak", kaže za Dnevni avaz član Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

gol expired Guardiola poručio da nema "popusta" za Dinamo: "U Zagreb dolazimo s najboljim igračima" divider

Raskid ugovora s Prosinečkim ne predstavlja posebno iznenađenje s obzirom na činjenicu da se reprezentacija BiH u kvalifikacijama nije uspjela plasirati na Europsko nogometno prvenstvo koje se igra sljedeće godine.

Nakon što su završili na četvrtom mjestu u svojoj kvalifikacijskoj skupini nogometaši BiH mogu se još jedino nadati sreći u doigravanju kroz natjecanje u okviru Lige nacija sljedeće godine gdje će im suparnik biti Sjeverna Irska, a potom i pobjednik iz natjecanja nogometnih reprezentacija Slovačke i Republike Irske.

gol expired Zvezda doživjela povijesnu sramotu: Igrači plakali, a neki se kod najvećih poraza čak sjetili i Dinama divider

Navodno je naizgledniji kandidat za nasljednika Prosinečkog na čelu nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić, kojemu bi to bio drugi put da predvodi najbolje bosanskohercegovačke nogometaše.

Prosinečki je za izbornika BiH imenovan u siječnju 2018. sa zadaćom da nogometnu reprezentaciju te zemlje vodi do okončanja kvalifikacija za Euro 2020.

gol expired Evo kako Dinamo može prezimiti u Europi: Sve je dobro osim jednog scenarija katastrofe divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider