Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Problemi u Ljubljani

Kontroverzni predsjednik slovenskog velikana presjekao: Robert Prosinečki više nije trener!

Hrvatski strateg Robert Prosinečki izdržao je samo četiri mjeseca na klupi Olimpije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mandat Roberta Prosinečkog na klupi ljubljanske Olimpije završio je nakon nešto više od tri mjeseca, potvrdili su klupski čelnici na današnjoj konferenciji za medije, javlja STA.

Olimpiju za šest dana čeka nastup u prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu, a osim što je ostao bez trenera prve momčadi, višestruki slovenski prvak više nema ni sportskog direktora, jer je i s Mladenom Rudonjom prekinuta suradnja.

Specijalizirani slovenski sportski mediji su već sredinom tjedna objavili da će u stručnom stožeru Olimpije doći do promjena.

Alen Halilović Senzacionalni transfer na pomolu: Alen Halilović se vraća u hrvatski nogomet? divider

Portal Ekipa24 kao razlog navodi zahtjev Prosinečkog i Rudonje za dodatnim financijski sredstvima kako bi mogli pojačati igrački kadar. No, ne samo da njihova molba nije naišla na odobravanje već su se direktor kluba Igor Barišić i predsjednik Adam Delius zahvalili Prosinečkom i Rudonji na suradnji.

Legendarni hrvatski reprezentativac, a danas 53-godišnji trener je angažiran 22. ožujka, kad je iz Olimpije otišao još jedan hrvatski stručnjak Dino Skender.

Prosinečki je u osam prvenstvenih kola ostvario pet pobjeda, uz jedan neodlučen ishod i dva minimalna gostujuća poraza (1:0) od momčadi koje su na kraju završile ispred Ljubljančana na prevenstvenoj ljestvici, prvaka Maribora (70) i drugoplasiranog Kopra (67).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider