Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najbolji napadač svijeta

Savršeni hat-trick Lewandowskog u novoj goropadnoj pobjedi Bayerna

Robert Lewandowski postigao je savršeni hat-trick u uvjerljivoj pobjedi Bayerna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački i europski nogometni prvak Bayern u subotu je ostvario svoju četvrtu pobjedu u novoj sezoni Bundeslige, tako što je u Munchenu svladao Eintracht sa 5:0 (2:0) uz tri pogotka svog najboljeg strijelca i igrača Poljaka Roberta Lewandowskog.

Poljski napadač je postigao prva tri pogotka u uvjerljivoj pobjedi svoje momčadi. U 10. minuti Lewandowski je u pogodak pretvorio idealno dodavanje Kingsleyja Comana, na 2:0 je povisio u 26. minuti preciznim udarcem glavom nakon udarca iz kuta Joshue Kimmicha, a za treći gol mu je u 60. minuti asistirao Douglas Costa.

Lewa je zabio savršeni hat-trick s obzirom da je postigao uzastopna tri gola i to lijevom i desnom nogom, te glavom

gol expired VIDEO: Khabib ''uspavao'' Gaethjea pa se psihički slomio i rasplakao te na kraju objavio kraj karijere! divider

Uvjerljiv nastup Bayerna začinio je Leroy Sane pogotkom u 72. minuti, a konačnih 5:0 postavio je u 90. minuti Englez Jamal Musiala.

Bayern je sa 12 bodova ostao na drugom mjestu i jedan bod iza vodećeg RB Leipziga koji je na svom terenu svladao berlinsku Herthu s 2:1 (1:1).

Gosti su poveli u 8. minuti pogotkom Cordobe, ali već u 11. minuti za Leipzig je izjednačio Upamecano. Od 50. minute gosti su igrali s igračem manje zbog isključenja Zeefuika koji je u igru ušao na početku drugog poluvremena, a brojčanu prednost je domaća momčad iskoristila u 76. minuti kad je pobjednički pogodak iz kaznenog udarca postigao Sabitzer.

Borussia Monchengladbach je preokretom došla do pobjede 3:2 kod Mainza. Gosti su poveli u 15. minuti pogotkom Stindla, da bi Mateta s dva gola (23, 36) donio prednost Mainzu do kraja prvog poluvremena. U posljednjih 15 minuta uslijedio je preokret Borussije golovima Hofmanna (75) iz penala i Gintera (83).

gol expired Modrić zakucao Barcelonu: Pobjeda Reala u El Clasicu, presudio penal dosuđen uz pomoć VAR-a! divider

Union i Freiburg su u Berlinu odigrali 1:1. Poveli su gosti preko Grifa (34), a izjednačio je Andrich (36).

Vodeći RB Leipzig ima 13 bodova, jedan više od Bayerna. Treća je Borussia Dortmund sa devet bodova i utakmicom manje koju će odigrati na svom stadionu večeras od 18.30 sati protiv Schalkea.

Njemačka - 5. kolo

Bayern - Eintracht 5:0 (Lewandowski 10, 26, 60, Sane 72, Musiala 90)
Mainz - Borussia M. 2:3 (Mateta 23, 36 / Stindl 15, Hofmann 75-11m, Ginter 83)
RB Leipzig - Hertha 2:1 (Upamecano 11, Sabitzer 76-11m / Cordoba 8)
Union B. - Freiburg 1:1 (Andrich 36 / Grifo 34)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider