Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zabija gotovo dva po utakmici

Lewandowski igra čudesnu sezonu u Ligi prvaka, a to dokazuju nestvarne brojke s kojima je pomeo konkurenciju

Robert Lewandowski postavlja nove granice učinkovitosti kada je Liga prvaka u pitanju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Minhenski Bayern očekivano je obranio prednost protiv Chelseaja u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka i izborio plasman u Portugal na završnicu Lige prvaka. Nakon 3:0 u Londonu u prvoj utakmici, Bayern je u uzvratu slavio s 4:1, odnosno sveukupno 7:1.

Bayern je u dvije utakmice zabio sedam golova Chelseaju i vjerovali ili ne Lewandowski je sudjelovao kod svih sedam! Zabio je tri i asistirao za četiri gola bavarskog diva. Golovima protiv Chelseaja stigao je do brojke 13. u sezoni, dok su mu asistencije u te dvije utakmice bile, začuđujuće, prve u sezoni.

gol expired A sad - svi u isti grad: Evo detalja o četvrtfinalu i nastavku nokaut faze Lige prvaka divider

Lewandowski je u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka zaigrao u sedam utakmica, te je postigao 13 pogodaka. Zabijao je u svakoj utakmici u kojoj je nastupio, a jedino nije igrao u posljednjoj utakmici skupine B kada je Bayern kod kuće pobijedio Tottenham s 3:1.

U svim preostalim utakmicama je zabio: Crvenoj zvezdi je u prvoj utakmici zabio jedan, a potom četiri gola, Tottenhamu i Olympiacosu je u prvim utakmicama zabijao po dva gola, te je u drugom susretu zabio jedan Olympiacosu.

gol expired Perišić zabio, Bayern pomeo Chelsea i u četvrtfinalu Lige prvaka ide na Barcelonu divider

Lewandowski je najbolji strijelac Lige prvaka s tri gola više od Erlinga Brauta Haalanda, Norvežanina koji je već ispao s iz natjecanja s Borussijom Dortmund. Slijedi velika grupa igrača sa po šest pogodaka, što znači da je već sada Robert Lewandowski najbolji strijelac Lige prvaka ove sezone.

On je na travnjaku proveo sveukupno 616 minuta, a pogodak u prosjeku zabija svakih 47 minuta! Što ujedno znači i da po utakmici prosječno zabija 1.86 pogodaka u Ligi prvaka. Kakve brutalne brojke u ovom trenutku najubojitijeg napadača na svijetu.

Vidjet ćemo hoće li u tom ritmu nastaviti i u četvrtfinalu gdje Bayern očekuje okršaj s Barcelonom. Lewa ili Messi? Odgovor ćemo dobiti već u nadolazećem tjednu. 

gol expired Barcelona izbacila Napoli: Rakitić asistirao i skrivio penal, čudesan gol Messija divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider