Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
legendarni vatreni bek

Bivši hrvatski igrač Kraljevskog kluba objasnio krizu Reala: "Nikad neću zaboraviti Capellove riječi"

U bogatoj karijeri branio je boje Reala, a za Dnevnik Nove TV objasnio je uzroke krize nakon potopa od Ajaxa u osmini finala Lige prvaka.

Robert Jarni (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Zadubljeni u svoje misli, ljuti i tužni prolazili su Realovi igrači sinoć pored novinara nakon potopa protiv Ajaxa. Kraljevski klub posljednji je put u osmini finala Lige prvaka ispao prije devet godina.

"Tužni smo i povrijeđeni. Dali smo sve do sebe, no to očito nije bilo dovoljno i ispali smo iz natjecanja", rekao je Santiago Solari.

Puno je razloga koji su Real doveli do ovakve sezone. Bivši igrač Kraljevskog kluba, Robert Jarni, kaže sve je počelo puštanjem Ronalda, a da nisu osigurali adekvatnu zamjenu.

"To je čovjek koji je garantirao godišnje 50-60 golova, toga sada više nema. Osim toga, imali su veliki gaf prije početka SP-a, kada je predsjednik Reala proglasio tko će biti trener u sljedećoj sezoni, međutim, Lopetegui je tada bio izbornik Španjolske i to je izazvalo velike tenzije u Španjolskom nogometnom savezu protiv Real Madrida.''

"Ako se u jednom klubu zdržiš tri godine..."

Da bi nakon toga,nakon dva, tri mjeseca smijenili Lopeteguija, a u tom trenutku većina je igrača bila na njegovoj strani. Nakon toga dolazi Solari. Nakon dolaska Solarija, Jarni apostrofira problem četvorice igrača koji od važnih kotačiča postaju problem - Isco, Bale, Asensio i Marselo.

Svlačionica je, kada je Solari u pitanju, podijeljena, a Real je nedavno nanizao i bolne neuspjehe protiv Barcelone. Ispadanje iz Lige prvaka stiglo je kao posljednji udarac. Nakon tri uzastopne godine na vrhu Europe, očito je stiglo vrijeme za veliko pospremanje. Tek sada Zidanov potez izgleda nevjerojatno mudro.

"Imao sam priliku biti u jednom trenerskom društvu gdje je bio i Fabio Capello, koji je rekao fantastičnu rečenicu koju neću nikada zaboraviti. Rekao je; ako si u jednom klubu tri godine, bez obzira jesi li osvojio nešto ili nisi, za četvrtu godinu ćeš ili promijeniti osam igrača i donijeti novu krv, ili se maknuti."

"Povijesna pobjeda Ajaxa"

Tko će se sada sve maknuti, znat će se na kraju službene sezone, iako je za Real sezona gotova već sada. Pred Kraljevima je velika rekonstrukcija, a pred njihovim krvnicima - Ajaxom, dani ponosa.

"Mislim da je ovo povijesni rezultat za Ajax. Nije mnogo ljudi vjerovalo u ovakav rasplet, čak niti stručnjaci, ali vjerovalo je 4000 navijača. Oni su vjerovali u pobjedu, baš kao i igrači. To se vidjelo od samog početka. Shvatili smo da se sve može poklopiti i upravo se to i dogodilo", rekao je trener Ajaxa Erik ten Hag.

Za Real Madrid završila je jedna nogometna era, no davno je još kazao Heraklit - samo mijena stalna jest.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider