Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VELŠANIN NIJE USPIO

Došao je u Dinamo kao kapetan engleskog velikana, a sad odlazi na mala vrata

Dinamo je raskinuo ugovor s velškim nogometašem Robbiejem Burtonom.

Robbie Burton (Foto: Boris Kovacev / CROPIX)

Tri godine nakon što je uz pompozne najave stigao u klub, Robbie Burton napustio je Dinamo, a da nije uspio ostvariti ozbiljan trag u klubu ili u hrvatskom nogometu.

Taj 23-godišnjak došao je u veljači 2020. godine, kao dotadašnji kapetan mlade momčadi Arsenala. 

Izborio mjesto u udarnom sastavu pa ga brzo izgubio

Nakon razdoblja prilagodbe prošao je ljetne pripreme s prvom momčadi i odmah izborio svoju poziciju u udarnom sastavu Zorana Mamića.

Već u prvoj utakmici sezone 2020./2021. (pobjeda 6:0 protiv Lokomotive) Burton je odigrao svih 90 minuta te unutar prvih 11 kola nastupio još šest puta, od toga triput u početnom sastavu.

No nije zadovoljio i vrlo je brzo izgubio svoje mjesto u momčadi. Te sezone nastupio je još šest puta, ali to bi bilo to od njegovih nastupa u hrvatskom ligaškom natjecanju.

Ukupno je za Dinamo odigrao 17 utakmica, a tijekom tog razdoblja bio je na posudbi u Istri (jedan nastup) te irskim Sligo Roversima (14 nastupa).

Sad odlazi tražiti svoju sreću nekamo drugamo. Podosta neočekivano za momka koji je u ljeto 2019. godine proveo cijele pripreme s prvom momčadi Arsenala te je zaigrao protiv nekoliko europskih velikana. Nažalost, prelazak u seniorski nogomet jednostavno ga je pojeo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider