Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
susreću se stari frendovi

Ne tako davno bili su amateri, pa suigrači u neviđenoj senzaciji, a sada ih čeka finale Lige prvaka

Riyad Mahrez i N'Golo Kante imaju priču za pamćenje koja će kulminirati u finalu Lige prvaka u Istanbulu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Riyad Mahrez u redovima Manchester Cityja i N'Golo Kante u dresu Chelseaja bili su među najzaslužnijima što su ova dva engleska kluba izborila finale Lige prvaka.

Mahrez je zabio tri od četiri Cityjeva gola u dvije polufinalne utakmice protiv PSG-a, dok je Kante protiv Reala radio što Kante radi - trčao, pokrivao cijeli teren, oduzimao lopte... Bio je službeno igrač utakmice u uzvratu, a upravo njegove sjajne reakcije dovele su do oba Chelseajeva gola.

Kante i Mahrez su vršnjaci - obojica su rođena 1991. godine - a zanimljivo je kako je njihov karijerni put gotovo identičan.

Lisice nanjušile svjetski potencijal u nepoznatim drugoligaškim igračima

Obojica dolaze iz Pariza - Mahrez, doduše, iz predgrađa Sarcellesa. Sve do 21. godine obojica su još igrali amaterski nogomet, a perspektiva im nije izgledalo puno bolje ni s 23 kada su igrali francusku Ligue 2 - Kante u Caenu, a Mahrez u Le Havreu.

gol expired Tko je vratar koji je uništio snove Realu? Od ispadanja u četvrti rang i prijave na burzu došao je do finala Lige prvaka divider

No, tu se u priču uključio Leicester City. Lukave Lisice nanjušile su potencijal u ovim malo poznatim drugoligaškim igračima, dovevši ih za ukupno svega šest milijuna funti - prvo Mahreza, koji ima i naslov Championshipa s Leicesterom, pa godinu kasnije Kantea.

Ostalo je povijest - Kante i Mahrez postali su dio onog senzacionalnog šampionskog Leicestera koji je osvojio engleski naslov 2016.

Samo jedan će postati prvak Europe, ali obojica su već pobjednici

Njihovi putevi tu su se razišli - Kante je odmah nakon naslova otišao u Chelsea (i u prvoj sezoni osvojio još jedan), a Mahrez u Manchester City dvije godine kasnije. Da nisu bili samo prolazna senzacija, pokazuju sjajnim igrama u engleskim teškašima koje su ih dovele i do finala Lige prvaka.

gol expired Hazard razljutio Madrid reakcijom nakon poraza: Ovaj sramotni potez teško će mu oprostiti divider

Bit će to vrlo zanimljiv susret. Hitri i vižljasti dribler Mahrez, igrač sa šeširom punim uličnih trikova, protiv neumornog i vrijednog Kantea, moderne reinkarnacije Claudea Makelelea.

Samo jedan od njih dvojice Istanbul će napustiti kao prvak Europe, ali pobjednici su već sad obojica - njihov uspon od amaterizma i drugoligaškog nogometa do krova nogometnog svijeta doista je materijal za filmska platna.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider