Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"vježba to na treninzima"

Bizarni Ronaldov jedanaesterac dobio nastavak priče: Tako zabija već godinama?

Cristiano Ronaldo zabio je po mišljenju mnogih neregularan jedanaesterac, kojim je započeo preokret Reala protiv PSG-a.

Cristiano Ronaldo protiv PSG-a (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Jedanaesterac koji je Cristiano Ronaldo zabio za izjednačenje protiv PSG-a u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka najaktualnija je tema razgovora dan nakon Realove pobjede 3:1. Podsjetimo, netom prije nego je udario loptu ona je malo poskočila i praktički mu omogućila da puca iz "poluvoleja".

Vidjevši to na usporenoj snimci, bivši nogometaš, a danas stručni komentator Michael Owen rekao je da mu se činilo kako je Ronaldo dva puta dirao loptu, te da se zbog toga jedanaesterac mora ponoviti. Međutim, to nije bio slučaj.

Priča je dobila svoj nastavak kada su se medijima javili bivši engleski sudac Graham Poll, te bivši Ronaldov suigrač - Rio Ferdinand. Graham smatra da je jedanaesterac trebao biti ponovljen.

"Lopta u trenutku udarca mora mirovati. Ona se kretala i sudac je morao ponoviti kazneni udarac. Zamislite da je vjetar zapuhao i pomaknuo loptu prema golu. Bi li tada sudac ponovio? Vjerujem da bi", rekao je umirovljeni sudac.

Najzanimljiviju je stvar rekao Ferdinand, koji tvrdi da Ronaldo tako izvodi jedanaesterce još od doba kada je bio član Manchester Uniteda.

"On je to vježbao na treningu. Kunem se! Ludost", komentirao je Rio Ferdinand.

Mišljenje je podijeljeno, no činjenica ostaje da je Ronaldo usprkos podizanju lopte u zrak savršeno pogodio kazneni udarac. Možda je ipak računao na to da će mu se lopta malo podignuti u zrak...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider