Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što se dogodilo na Maksimiru?

Rijetka pobjeda Osijeka otvorila priliku Hajduku: Hoće li Dinamo izgubiti "već osvojeni" naslov?

Reporter Nove TV Saša Lugonjić pratio je utakmicu Dinama i Osijeka na Maksimiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju 30. kola domaćeg prvenstva Osijek je s 1:0 pobijedio Dinamo na Maksimiru i zakomplicirao prvenstvo.

Kroz povijest se ovo nije često događalo: bilo je ovo 43. gostovanje Osijeka na Maksimiru u sklopu HNL-a i tek treća pobjeda, druga koju je potpisao Zoran Zekić nakon one 2016. godine. Osijek je slavio prvu pobjedu još tamo 2000. pod vodstvom Stanka Mršića. Zanimljivo, sve tri pobjede ostvario je identičnim rezultatom 1:0.

Osijek se ovdje predstavio kako smo očekivali, u čvrstom bloku, tražeći svoje prilike u tranziciji. Ta prilika je došla u 15. minuti kada je Mirko Marić uposlio Gabrijela Bobana, a on iskoristio slabu reakciju Dinamove obrane i zabio, pokazalo se kasnije, jedini pogodak na utakmici.

Hoće li Dinamo prosuti velikih 12 bodova prednosti?

Dinamo je pokušavao doći do izjednačenja, ali apsolutni junak Osijeka večeras je bio vratar Marko Malenica. U nekoliko je navrata zaustavljao pokušaje Ante Ćorića, Hajrovića, Gojaka i definitivno se prometnuo u prvog čovjeka Zorana Zekića večeras.

Ovaj poraz povlači mnogo neugodnosti za Dinamo: pobijedi li Hajduk Cibaliju, doći će na samo pet bodova iza modrih, a u nedjelju je veliki derbi na Poljudu. Nije teško pretpostaviti kakva će atmosfera u tom slučaju dočekati Dinamo i Hajduk na Poljudu, vjerojatno ispunjenom do posljednjeg mjesta.

Ako bi Dinamo izgubio, Hajduk bi bio na -2 i prvenstvo bi se apsolutno zakompliciralo. Podsjetimo, Dinamo je ušao u nastavak prvenstva s ogromnih 12 bodova prednosti.

Prvi poraz u mandatu Nikole Jurčevića i prvi pogodak koji je Dinamo primio. Morat će brzo reagirati jer vremena za oporavak nema: već u nedjelju Dinamo čeka gostovanje na Poljudu.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider