Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
žele podebljati završni račun

Rijeka traži osvetu za visok poraz, protivnici oprezni: "Ne susrećemo se s takvom igrom u Nizozemskoj"

Iako je Rijeka u skupini s respektabilnim protivnicima skupila tek jedan bod, Simon Rožman ipak može biti zadovoljan prikazanim u Europskoj sezoni.

Od Europe se za ovu sezonu sutra oprašta Rijeka. Na Rujevicu stiže nizozemski Alkmaar, a Simon Rožman napokon ima momčad bez igrača pozitivnih na koronavirus. Iako nemaju rezultatski imperativ, Riječani žele, kao i protiv Real Sociedada, odigrati kvalitetnu utakmicu i poboljšati bodovni konto.

Iako je Rijeka u skupini s respektabilnim protivnicima skupila tek jedan bod, Simon Rožman ipak može biti zadovoljan prikazanim u Europskoj sezoni.

"Što se tiče utakmice, zadnja nam je u Europskoj ligi, a mislim da možemo još puno toga pokazati. Gore smo odigrali najlošiju utakmicu u ovoj grupnoj fazi. Pokazalo se da ako preživimo prvih 15 minuta, onda moramo biti konkurentni svima, to je neko priopćenje mojim igračima kako ulaziti u utakmicu."

Najviše je pak sretan novim zdravstvenim kartonom momčadi.

"Testiranje je pokazalo da su svi igrači spremni, znači barem jednu utakmicu da imamo praktički cijelu ekipu."

AZ Alkmaar trenutačno je treći klub ljestvice s jednakim brojem bodova kao drugi Real Socaiedad, a upravo je otkinutim bodom u Španjolskoj Rijeka zakomplicirala situaciju u grupi. Alkmaar je ostao u igri, ali sutra mora pobijediti. Prije nekoliko dana potjerali su trenera jer je pregovarao s Feyenoordom, a momčad će do kraja sezone voditi dosadašnji pomoćnik Pascal Jansen.

gol expired Capello žestoko oprao Contea nakon debakla: Veliki talijanski treneri uživo se posvađali divider

"Sutra očekujemo vrlo tešku utakmicu. Morat ćemo se jako potruditi kako bismo prošli u drugi krug. Rijeka ima vrlo dobru momčad i dobre igrače. Igraju vrlo defenzivan sustav s kojim se mi ne se susrećemo često u nizozemskoj ligi, tako da će biti zanimljivo vidjeti kako će moji momci na to reagirati sutra", rekao je.

No Rijeku ne zanimaju potrebe Nizozemaca, oni žele iz Europe otputovati sa što više bodova na završnom računu.

"Mi bismo više voljeli završiti cijelu priču s četiri boda nego s jednim, tako da ćemo dati sve od sebe da pokažemo da je ona utakmica u Nizozemskoj bio samo nekakav loš dan."

Oproštaj od Europe Rijeka će odraditi bez publike, a već u nedjelju ih na Rujevici očekuje derbi protiv Dinama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider