Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Rijeka u totalnom rasulu: Kad trener ogoli gazdu i potvrdi kaos u klubu. Slijedi li borba za ostanak!?

Rijeka je točno tamo gdje i zaslužuje biti prema prikazanoj igri - na začelju kolone HNL-a…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rijeka je u pravom rasulu. To se mirne duše može reći nakon havarije koju je doživjela u Maksimiru, i to ne toliko zbog rezultata koliko zbog prikazane igre i činjenice da trenutačno drži fenjer.

Da je Rijeka u rasulu govore i sugestivne, pa i ekscentrično-ironične izjave njezina trenera Fausta Budicina. Kada čujete što je izrekao nakon utakmice u Maksimiru, ne treba vam ništa više da biste shvatili kako na Rujevici vlada kaos.

Rijeka u totalnom rasulu

Najbolji igrači zakazuju vjenčanja na dan velikog derbija s Dinamom, a trener nema pojma o tome. Odnosno doveden je pred svršen čin.

„Za Selahija sam saznao u ponedjeljak ili utorak. Nemam previše pametno nešto za reći, on je nama bitan, ali klub mu je dozvolio da organizira vjenčanje na taj datum. Čestitao bih njemu i supruzi i želim im sreću u braku“, kazao je Budicin, iz čijih usta su se slijevali potoci ironije na račun kluba.

Niko Kovač Novi kiks Bayerna u Bundesligi: Bavarci su na trećem mjestu, Kovač izgubio divider

Možda je to nesvjesno napravio, ali praktički je ogolio Miškovićevu politiku vođenja kluba u posljednje vrijeme. Jer kako to drukčije protumačiti? Bilo je tu i puno samoironije. Što reći na sljedeći Budicinov odgovor, a na pitanje što Dinamo može protiv Chelseaja.

„Kad je ono Chelsea bio prvak Europe, lani? U zadnje vrijeme ne pratim baš nogomet, imam traume od nogometa i pratim druge sportove.“

Zasluženo začelje

Neki svjedoci će reći da nisu baš sto posto uvjereni kako je bila riječ o samoironiji. Da su zajedljiviji, postavili bi mu pitanje snalazi li se bolje u plivanju ili možda mačevanju.

Jer bio Budicin ironičan ili samo iskren, Rijeka izgleda upravo tako kao da je u zadnje vrijeme imala trenere koji baš i ne prate nogomet, a puno bolje se snalaze u vodenim sportovima.

gol expired Mulaomerović progovorio o dobitku Hrvatske: "Trebala mu je ovakva utakmica" divider

Nakon osmog kola SuperSport HNL-a Rijeka je na posljednjem mjestu! Zvuči fantazmagorično, gotovo somnambulno, no čista je java. Prema prikazanim igrama i formi, Rijeka je točno tamo gdje i treba biti – na začelju kolone.

Uoči prvenstva to nitko nije mogao predvidjeti, no moglo se naslutiti da će imati bremenitu sezonu. Vrč ide na vodu dok se ne razbije, a čini se da je u slučaju Rijeke zamirisao taj trenutak.

Svih ovih godina Miškovićeva Rijeka vrlo dobro je, na trenutke i odlično zaobilazila britke hridi. Izgledalo je u nekoliko navrata da bi se mogla nasukati, ali uvijek se vješto izvlačila.

Kolodvor na Rujevici

Rijeka je već dugo aranžirani kolodvor, pa i „popravni dom“ za ocvale ili nekoć talentirane vedete. Često je pogađala s takvim igračima, znala je oživjeti već ugasle karijere ili malo poznate igrače pretvoriti u pojačanja i zvijezde.

Čije su tu zasluge bile najveće, najbolje znaju čelnici Rijeke, ali tako je bilo. No čini se da ih je karta stala. Rizična je to igra koja prije ili kasnije uđe u crni niz. Svjedoci kažu da su vidjeli kako je na ruletu i 13. puta zaredom znala izaći kontra boja.

Mišković i pobočnici s kojima se okružio, od kojih su neki već dobili cipelu, ovaj put su zglajzali. Sezona je već odmakla, a Rijeka zasad nema ništa. Ni trenera, ni igru, ni igrače za koje se može reći da su pojačanja.

Traženje novog sportskog direktora i trenera u trenutku kada je sezona već debelo zagazila nikada nije obećavajuća opcija. Mišković se okružio suradnicima koje je sam izabrao tako da se nema na koga ljutiti. To su njegovi grijesi. Tko mu ih je predložio i zašto, to je već druga priča.

Slijedi li doista borba za ostanak!?

Već nekoliko tjedana svi skupa tulimo kako je logično očekivati da će se Rijeka prije ili kasnije probuditi i da će polako krenuti prema gore. Ipak je to HNL, a ne Premierliga ili La Liga. Konkurencija je znamo kakva.

No Rijeka nikako da se probudi, dapače, sve je lošija, a raspored joj baš i ne ide na ruku. U sljedećem kolu dočekuje Osijek, a onda igra zaostalu utakmicu s Hajdukom na Poljudu, pa prije reprezentativne stanke čeka Šibenik, a poslije stanke stiže joj Hajduk.

Ne treba biti odveć lucidan i pretpostaviti kako bi se situacija na Rujevici mogla zakuhati do usijanja ako Rijeka u sljedeće tri utakmice ne upiše pobjedu. Riječani bi dočekali stanku u jako nezgodnoj situaciji. Tada bi hipoteza o borbi za ostanak postala vrlo realna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider