Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VELIKI SU FAVORITI

Rijeka saznala protivnika prvog europskog protivnika, dobili su bližu opciju

Kosovski KF Dukagjini bit će protivnik Rijeke u prvom ovosezonskom europskom ispitu.

Sergej Jakirović (Foto: Zeljko Hajdinak/Cropix)

Nogometaši Rijeke igrat će u drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv kosovskog Dukagjinija koji je u uzvratnoj utakmici odigranoj u četvrtak u Gibraltaru svladao domaću FC Europu rezultatom 2:3 te s ukupnih 5:3 izborio plasman u sljedeći kvalifikacijski krug.

Gosti iz Prištine poveli su u 23. minuti iz kaznenog udarca, a uspješan realizator bio je Iljasa Zulfiu. Na isti način je Europa izjednačila u 38. minuti, a strijelac je bio Alberto Quintana. Za novo vodstvo gostiju pogodak je u 47. minuti postigao Arber Shala, Svojim je drugim pogotkom Iljasa Zulfiu u 79. minuti povećao prednost Dukagjinija, da bi u 87. minuti Antonio Vera postavio konačnih 3:2.

Crveni karton olakšao posao

Europa je utakmicu završila s devetoricom igrača na terenu, a gosti s desetoricom. U 29. minuti je kod domaćih isključen Jesus Pozo, a kod Dukagjinija Bujar Shabani. Manu Heredia je drugi isključeni igrač domaće momčadi, a crveni karton je zaradio u 88. minuti.

Nema sumnje da je najbolji igrač Dukagjinija u ove dvije utakmice bio Zulfiu, koji je postigao tri od pet pogodaka kosovske momčadi pa će na njega obrana Riječana morati posebno paziti.

Prve utakmice drugog kvalifikacijskog kola Konferencijske lige bit će odigrane već sljedeći tjedan, od 25. do 27. srpnja, kad će Rijeka ugostiti Dukagjini. Uzvrat na stadionu Fadil Vokrri u Prištini na rasporedu je tjedan dana poslije.

Prije prvog europskog ispita, Rijeka će u subotu (18.45 sati) na Rujevici u prvom kolu Hrvatske nogometne lige dočekati momčad zagrebačkog Rudeša, povratnika u elitni razred hrvatskog klupskog nogometa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider