Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovo se mora poklopiti

Rijeka saznala još jednu sjajnu vijest: Otvara im se velika šansa u Europi

Ako se ispune dva uvjeta, Rijeka će imati ulogu nositelja u 3. pretkolu Europske lige.

Rijeka - Varaždin (Foto: Damir Skomrlj/Cropix)

28 igrača Rijeke pod vodstvom Željka Sopića u Austriji se priprema za novu sezonu, a već sada znaju kako će 25. srpnja igrati prvu utakmicu 2. pretkola Europske lige protiv Corvinul Hunedoare.

Radi se o rumunjskom drugoligašu koji je osvajanjem Kupa izborio plasman u Europu, a onda priredio pravu senzaciju svladavši mađarski Paksi s visokih 0:4 u gostima. To su sjajne vijesti za momčad s Kvarnera, ali nisu jedine takve.

Naime, Šerif iz Tiraspola je izgubio na svom terenu od Zire (0:1), a to znači da se Rijeci otvara velika šansa da budu nositelji i u 3. pretkolu Što bitno olakšava posao u Europi.

Osim što bi gotovo sigurno izvukli lakšeg protivnika u ždrijebu, eventualnom pobjedom bi došli nadomak grupne faze europskog natjecanja, ali, naravno, pod uvjetom da prvo izbace Corvinul, a Šerif ispadne iz Europe.

Ako im se sve posloži, Rijeka bi vrlo lako mogla doći do posljednje stepenice, odnosno 4. kola Europske lige, što znači da bi imali osiguran nastup u grupnoj fazi Konferencijske lige.

Naravno, ako kojim slučajem svladaju i protivnika u 4. kolu, onda bi ušli u grupnu fazu Europske lige. Kako god bilo, Rijeci se otvara odlična šansa u Europi...

Lara Silić Upoznajte najljepšu hrvatsku sportašicu: Sinoć je ponijela laskavu titulu divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
🗣: "Griješi tko god to kaže, nemam ni najmanju namjeru, ali jedan pravi nogometni čovjek bio bi itekako koristan UEFA-i." ✅
ANKETA U Dnevniku Nove TV pitamo vas tko je odgovoran za trenutačnu situaciju u Hajduku?

Glasajte >>> https://rb.gy/x0pc4p
UŽIVO Pratite izvanrednu konferenciju za medije Hajdukovog predsjednika Ivana Bilića

Opširnije >>> https://rb.gy/h2y366

Foto: Vojko Bašić/Cropix
🗣: "Taj momak treba biti pravilno vođen i nadam se da se uz zdravlje, dobru glavu i dobar rad može razviti u vrhunskog napadača. Pratio sam ga kada je igrao za Osijek, ali imati njega na treningu..." ✅⚽