Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
JUNAK GALEŠIĆ

Rijeka savladala Slaven u Koprivnici i ostala na vrhu ljestvice

Jedini pogodak na susretu u Koprivnici postigao je Niko Galešić.

Marko Pjaca i Michael Agbekpornu (Foto: Zeljko Hajdinjak)

U prvom subotnjem susretu 27. kola HNL-a novu su pobjedu upisali nogometaši Rijeke koji su na gostovanju u Koprivnici svladali Slaven Belupo 1-0 (0-0).

Gol vrijedan tri boda postigao je Niko Galešić početkom drugog dijela, u 50. minuti. Vodeća Rijeka opet je pobjegla Hajduku na četiri boda prednosti, ali Hajduk tek mora odigrati dvoboj 27. kola, domaći sraz protiv Lokomotive. Slaven Belupo je ostao na osmom mjestu ljestvice.

Težak teren, jedan pogodak odlučio

U prvih 45 minuta nije bilo prevelikih uzbuđenja, pogotovo na samom startu susreta. Igrači oba sastava nisu se odmah uspjeli na pravi način priviknuti na težak travnjak, a ujedno je sredinom prvog dijela krenula kiša.

Po jednu šansu imala je svaka momčad u prvom poluvremenu. Za Rijeku je u 35. minuti zaprijetio Fruk, ali je njegov udarac s desetak metara obranio domaći vratar Sušak. U 43. minuti mogao je povesti Slaven Belupo. Vrlo dobar dalekometni udarac je uputio Mioč, ali je gostujući vratar Labrović bio spreman.

Početkom drugog poluvremena Rijeka je povela. Nakon proigravanja Hodže u 50. minuti iz blizine je vrlo važan pogodak postigao Galešić i tako rasteretio svoju momčad za nastavak dvoboja u Koprivnici. Nekoliko minuta kasnije još je jednom pokušao Fruk, ali ostalo je 1-0 za Rijeku.

Nakon pogotka se utakmica donekle otvorila pa su obje momčadi počele ozbiljnije prijetiti. Za Rijeku je u 63. minuti pokušao Pašalić, za domaćina Nongoh u 67., ali se rezultat nije mijenjao.

Uslijedio je potom šut Lepinjice, donedavnog igrača Rijeke, a sada člana Slaven Belupa, s tim da je još bolja bila šansa napadača Rijeke Obregona u 82. minuti, no vrlo dobro je reagirao domaći golman.

Uz ne posebno dojmljivu igru Rijeka je ipak sačuvala minimalnu prednost te nastavila s prvenstvenim pobjedama koje drže sastav Željka Sopića na vrhu ljestvice.

Ove subote na Poljudu će ligaški dvoboj, od 17.10 sati, odigrati Hajduk i Lokomotiva.

Posljednje dvije utakmice ovog kola igraju se tijekom nedjelje. Od 15 sati u Puli igraju Istra 1961 i Gorica, dok se u 17.10 sati u Kranjčevićevoj ulici sastaju Rudeš i Dinamo.

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider