Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve je dogovoreno, ali...

Rijeka prodaje jednog od najboljih igrača uoči utakmice sezone? Jedan detalj ostaje sporan

Rijeka je navodno dogovorila transfer Franje Ivanovića u Union St. Gilloise, samo tri dana prije velikog uzvrata u Sloveniji.

Franjo Ivanović (Foto: Damir Skomrlj)

Već neko vrijeme bilo je poznato kako će Franjo Ivanović napustiti Rijeku uoči velikog interesa iz Belgije, konkretno od Union Saint Gilloise.

Belgijski klub već je slao ponude od tri, pa zatim 3,5 milijuna eura, a sada prema Germanijaku, konačno je pao dogovor između Miškovića i belgijskog kluba.

Iznos će u konačnici biti oko četiri milijuna uključujući bonuse, kolika je i klauzula u ugovoru hrvatskog U21 reprezentativca. Naime, postoji jedan problem.

Rijeka želi odgoditi transfer do zaključka njihovog play-offa za Konferencijsku ligu s Olimpijom. Momčad s Kvarnera nije uzela prednost na gostovanje, a tamo će im trebati sva artiljerija koju imaju.

Belgijci se navodno ne slažu s takvom propozicijom, te žele Ivanovića na liječničkom pregledu što je ranije moguće. Dakle transfer je dogovoren, ali Ivanovićev nastup u Sloveniji u četvrtak je krajnje upitan.

Sjajna destinacija za Ivanovića, nakon Belgije slijedi jug Engleske?

Po pitanju Ivanovićeve karijere, nema puno klubova u Europi koji predstavljaju bolje mjesto za razvoj napadača od USG-a. Iz kluba su u posljednjih par godina potekli talenti poput Viktora Bonifacea, Deniza Undava i Gustafa Nielsena. 

Dodatna zanimljivost leži u tome da je Union Saint-Gilloise sestrinski klub Brighton Hove Albiona. Ako Ivanović briljira u Belgiji, vrlo lako bi ga se moglo vidjeti na jugu Engleske jednog dana.

Istim putem išao je Deniz Undav koji je danas njemački reprezentativac te igra u Stuttgartu. Naravno, Brighton bi ga doveo samo ako imaju potrebu na poziciji u to vrijeme, ali transferi među sestrinskim klubovima su inače vrlo jednostavni.

Jose Boto i Federico Coppitelli Kriza u Osijeku? "Penali su toliko visoki da bi bilo jeftinije razvesti J. Lo i Afflecka, nego potjerati neke ljude iz kluba" divider

Loic Remy FOTO Turist na splitskoj plaži sreo bivšu zvijezdu Chelseaja, mnogi ga nisu odmah prepoznali divider

Lamine Yamal i Giorgi Mamardashvili Liverpool kupio novo pojačanje: Je li to znak da brazilska zvijezda napušta Anfield? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook