Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
armada ga ne odobrava

Rijeka potvrdila Bišćana za novog trenera, Igor se ispričao Cipranima

Igor Bišćan i službeno je objavljen kao novi trener Rijeke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski prvoligaš Rijeka potvrdila je Igora Biščana za novog trenera na svojoj službenoj klupskoj stranici. Iako je praktički sve imao dogovoreno na Cipru, Bišćan nakon Olimpije preuzima Rijeku.

"Igor Bišćan novi je trener HNK Rijeka. Bišćan će na klupi riječkog prvoligaša naslijediti Matjaža Keka koji je vodio Rijeku proteklih pet i pol godina", stoji između ostalog na stranicama riječkog kluba.

"Igoru Bišćanu želimo dobrodošlicu i puno uspjeha na klupi HNK Rijeka", stoji na samom kraju priopćenja Rijeke, čiji navijači ne odobravaju njegov dolazak.

Bišćan je prekršio obećanje dano ciparskom Anorthosisu i na to se nikako ne ponosi.

"Želim se ispričati obitelji Anorthosis, svijetu, svima, administraciji koja mi je dala priliku da dođem. Želim se silno ispričati predsjedniku Andreasu Panteli što je dao sve od sebe da dođem u klub. Potpisao sam ugovor. Želio sam doći, ali sam promijenio mišljenje. Svjestan sam da sam stvorio zbunjujuću situaciju", rekao je Bišćan i nastavio;

"Osjećam se posramljeno, ispričavam se svima. Jedini razlog zašto neću doći je moja obitelj koja preferira ostanak u Hrvatskoj. Otkako sam otišao iz Olimpije bio sam nekoliko mjeseci bez posla te sam primio ponudu Anorthosisa koju sam prihvatio. Međutim stigla je ponuda iz Rijeke i tamo ću nastaviti trenersku karijeru", rekao je Bišćan za radio Supersport FM.

"Razgovarao sam s predsjednikom. Bio je razočaran s odlukom koju sam donio. Potpisao sam predugovor, ali se nadam da će razumijeti moju situaciju. Gospodin je i nadam se da će mi oprostiti. Napravio je sve što sam tražio od njega. Želim mu sreću kao i momčadi. Nadam se da će pronaći dobrog trenera za Anorthosis te da će pronaći svoj put. Nije bitno što sam rekao o momčadi. Sad će raditi s drugim trenerom. Predsjedniku i Anorthosisu želim sreću, bili su profesionalni prema meni", izjavio je Bišćan.

Biščan je u nogometnoj karijeri igrao za Dinamo, Liverpool i Panathinaikos, a s Redsima je 2005. godine osvojio Ligu prvaka. Trenersku karijeru započeo je u Rudešu, koji je uveo u prvu HNL.

Nakon rastanka s Rudešom, prije nego je debitirao u Prvoj HNL, Bišćan je preuzeo Olimpiju iz Ljubljane, s kojom je u prvoj sezoni osvojio prvenstvo i kup. Po završetku sezone razišao se sa slovenskim klubom zbog neslaganja s tamošnjom upravom.

Predstavljanje Igora Bišćana kao novog trenera Rijeke dogodit će se u srijedu s početkom u 11 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider