Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kekov nasljednik

Preokret: Igor Bišćan ne ide na Cipar, nego preuzima – Rijeku!

Čini se da riječka potraga za nasljednikom Matjaža Keka nije dugo trajala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Matjaža Keka na klupi Rijeke bi trebao naslijediti – Igor Bišćan!

Vijest još uvijek nije službena, čeka se potvrda s Rujevice, ali sve je dogovoreno i Bišćan je taj koji stiže na Kekovo mjesto nakon što je Slovenac podnio neopozivu ostavku poslije poraza u Velikoj Gorici.

Dogodio se tako nevjerojatan preokret jer je Bišćan već sve bio dogovorio s Anorthosisom. Štoviše, ciparski je klub na svojoj službenoj stranici već objavio kako je postigao dogovor s Bišćanom do kraja ove sezone i kako je za utorak (danas) zakazano predstavljanje njega i njegova stručnog stožera.

Anorthosis je to objavio još u petak, ali onda je u subotu Rijeka izgubila kod Gorice i produbila krizu, Kek je podnio ostavku i napustio klub, a predsjednik Damir Mišković krenuo u potragu za novim trenerom.

Ta potraga nije dugo trajala, a izbor je pao na Bišćana, koji je u dosadašnjoj kratkoj karijeri napravio odlične rezultate. U sezoni 2016./2017. s Rudešom je završio prvi u drugoligaškoj konkurenciji i uveo ga u HNL, nakon čega je dobio poziv iz Ljubljane. Preuzeo je Olimpiju i u prvoj sezoni na klupi osvojio dvostruku krunu, da bi zbog neslaganja s čelnicima kluba dobio neshvatljivi otkaz.

Primarni zadatak u Rijeci bit će mu stabilizirati momčad i plasirati se u kvalifikacije Europske lige. Pogled na ljestvicu sugerira da neće imati lagan posao...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider