Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
petarda riječana

Bišćan uvjerljivom pobjedom debitirao pred "nijemom" Armadom: "Nema navijanja dok ne ode"

Rijeka je u posljednjoj utakmici 13. kola Prve HNL lakoćom slavila protiv Rudeša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utakmici 13. kola Prve HNL Rijeka je kao domaćin svladala Rudeš 5:1. Bio je to debi Igora Bišćana pred domaćim navijačima Rijeke, koji nisu i još uvijek ne odobravaju njegov dolazak na klupu voljenog kluba.

Armada je ponovno bojkotirala s navijanjem, iako se na sjevernu tribinu Rujevice okupilo oko 500-tinjak navijača. Navijači Rijeke Bišćanu zamjeraju vulgaran potez upućen prema njima još dok je bio igrač Dinama.

"Nema navijanja dok ne odu Igor Bišćan i Renato Pilipović", poručuju iz Armade.

Rijeka je protiv slabog Rudeša dominirala tijekom čitavog susreta, a povela je iz kaznenog udarca kojega je skrivio Filipović igrajući rukom u svom 16-ercu. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Gorgon. Rudeš je uspio poravnati u 28. minuti kada je Pantalon iskoristio pogrešku domaće obrane.

Iako je vratar gostiju Banić obranio nekoliko teških udaraca domaćih napadača, na poluvrijeme se otišlo s prednosti Rijeke koju je osigurao Heber u 45. minuti. U drugom poluvremenu su bolju igru i zasluženu pobjedu Rijeke golovima potvrdili Čolak (54), Heber (69) i Puljić (83).

Rijeka je ostala peta na ljestvici sa 21 bodom, dva manje od četvrte Gorice i tri manje od trećeg Osijeka. Rudeš je daleko posljednji s dva boda, sedam manje od pretposljednje Istre 1961. Vodeći Dinamo ima 33 boda, pet više od druge Lokomotive.

Pred 1.000 gledatelja na stadionu Rujevica sudio je Lučić iz Vinkovaca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider