Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tko će pasti?

Okrnjena Rijeka stiže u Maksmir: "Želimo im vratiti za sve boli od lani"

Derbijem u Maksimiru se u subotu otvara 14. kolo HNL-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U subotu nas očekuje vruće otvaranje 14. kola HNL-a. Naime, pred nama je drugi ovosezonski okršaj Dinama i Rijeke, u situaciji u kojoj Modri imaju 6 bodova više od Riječana i pobjedom bi pobjegli na velikih 9 bodova prednosti. I zato derbi na Maksimiru ima veliku važnost bez obzira na to što se još uvijek radi o relativno ranoj fazi prvenstva.

Dinamo je ljetos srušio Rijeku i nanio joj prvi poraz na Rujevici nakon 43 utakmice. No da to nije do kraja revanširalo sve dugove iz prošle sezone, posvjedočio je Dominik Livaković.

"Ja im osobno želim vratiti za sve boli koje su nam nanijeli prošle sezone i budite sigurni da sam jako napaljen na to", rekao je Dinamov vratr Dominik Livaković.

Na taj je način Dinamov vratar priznao da su u Dinamovoj svlačionici okršaji s Rijekom postali vatreniji od onih s Hajdukom.

"Ipak malo više nego Hajduk. Sigurno da su ovo trenutno dvije najbolje momčadi u HNL-u. Oni su ipak bili prošle godine prvaci".

A posebnu priču, nažalost kao i uoči većine derbija, čine komentari o sucima. Posebno je o tome u posljednje vrijeme govorio Matjaž Kek nakon nekoliko odluka koje su oštetile Rijeku. No sada Slovenac smiruje tenzije.

"Prije svega želimo razmišljati o svojoj kvaliteti, kvaliteti naše igre. Nakon dvije utakmice bez bodova, naš cilj...ne treba previše filozofirati. Želja jedan kvalitetan derbi, kvalitetna utakmica s naše strane i pozitivan rezultat."

Posebnu ulogu u tom naumu Riječana trebao je igrati Mario Gavranović, koji je u posljednjih 20-ak dana zabio pet golova. Priča se da ga je Dinamo već "zakapario" i da će od zime igrati u dresu sutrašnjeg protivnika, pa je možda i zato u petak kasno navečer stigla informacija da će zbog ozljede propustiti veliki derbi.

Iako bez najboljeg strijelca, ostalim napadačima Rijeke ide u korist rupa u Dinamovoj obrani na desnoj strani.

"Stojanović ima kartone, Matel je ozlijeđen i logično je da se namaće Rrahmani kao prvi izbor i apsolutno imam povjernje u njega. Možda mu to nije najprirodnija pozicija, međutim, "Rah" to sigurno može kvalitetno odigrati", rekao je trener Dinama Mario Cvitanović.

U posljednjih 10 derbija Dinama i Rijeke palo je 30 golova, dakle, točno 3 po utakmice. Vidjet ćemo koliko efikasne mogu biti ove dvije momčadi sutra na Maksimiru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider