Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Rijeka maznula Dinamu još jedan bingo, Modri se mogu tući u glavu: Novi stadion diže Osijek!

Osijek je pred ispunjenim tribinama Opus Arene zasluženo pobijedio (1:0) mađarski ZTE, dok je Rijeka slavila s istim rezultatom na Kosovu…

Niko Janković (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL)

Opus Arena ipak je sretna za Osijek. Nakon Slaven Belupa na novom stadionu Osječana pao je i mađarski ZTE, pa je tako upisana i prva europska pobjeda na najmodernijem hrvatskom sportskom kompleksu.

Konferencijska liga Na koga će Hajduk, Rijeka i Osijek u trećem pretkolu Konferencijske lige? Bit će ludnica u uzvratu divider

Kada su Osječani dvaput zdrmali vratnicu u prvom poluvremenu, kod druge vratnice lopta se praktički šetala po gol-crti, moglo se zaključiti da je Fortuna ovaj put napustila Stjepana Tomasa i njegovu momčad.
Osijek je dobro započeo utakmicu, vrlo angažirano i ofenzivno, zaslužili su Osječani vodstvo, imali su i dobre šutove, no lopta nije htjela u mrežu.

Nasreću, kazna nije stigla iako su jamačno mnogi pomislili da će se baš to dogoditi kada je desetak minuta prije utakmice ZTE kreirao svoju najbolju šansu.

Tomasovi jurišnici nisu odustajali, upornost se isplatila

Bila je to matna situacija, no Malenica je obranio udarac Szendreija i spasio stvar. To je dalo novu snagu Osječanima, koji su u drugom dijelu malo popustili s pritiskom i dopustili Mađarima da pomisle kako mogu čak i do pobjede.

Vedran Jugović Jugović nakon pobjede u sudačkoj nadoknadi oduševljen atmosferom: "Imam osjećaj da sanjam" divider

Već se ušlo u treću minutu sudačke nadoknade, no Tomasovi jurišnici nisu odustajali i dalje su napadali i to im se isplatilo u 3. minuti sudačke nadoknade. Na asistenciju Gržana Mierez je glavom probio mađarski blok za veliko slavlje jako dobro popunjenih tribina. El Toro je očito ušao u sezonu u dobroj golgeterskoj formi.

Za svakog napadača, pa i za Miereza, jako je bitno da mu se što prije otvori i da počne zabijati u serijama. To je dobar znak za Osijek, čini se da bi sezona mogla biti uspješna. Pobjede su najbolja pozivnica navijačima da pune tribine, a još kada se pruži dobra igra, kada navijači mogu zadovoljni viđenim, gdje ćeš veću sreću.

Efekt novog stadiona

Eto, što znači novi stadion i kakav pozitivan efekt izaziva. Čisto sumnjam da bi se u Gradskom vrtu skupilo 12 tisuća gledatelja protiv protivnika kao što je ZTE i sličnih klubova, pogotovo kada vladaju ovako varljive vremenske prilike i niste sigurni hoće li vas oprati kakav jak pljusak.

Ramon Mierez Osijek slavio u sjajnoj atmosferi Opus Arene: Mierez u sudačkoj nadoknadi probio mađarski blok divider

Potpuno zaslužena pobjeda Osijeka, tu nema prigovora. Dakako da ništa nije riješeno, Mađari su pokazali da su organizirani u obrani, da ne paničare i da znaju izaći u kontru. Osijeku neće biti lako u Mađarskoj, no lakše je kada se na uzvrat ide s pobjedom. Jest da je minimalna i da ništa ne jamči, ali ipak daje određenu sigurnost i puni samopouzdanjem.

Osijek ima loša iskustva iz prethodnih sezona, ispadao je i od lošijih momčadi nego što je ZTE, pa se podrazumijeva da se ne smije nimalo opustiti, iako je jasno da je kvalitetniji i bolji. S ovakvim borbenim i ofenzivnim pristupom, Osijek bi trebao bez većih stresova izvući povoljan rezultat i proći dalje.

Janković postaje novi Rijekin bingo, Dinamo ga olako pustio

Još lakši posao trebao bi čekati Rijeku na Rujevici nakon što je u gostima pobijedila kosovski Dukagjini s 1:0.
Niko Janković pokazuje se kao ključan igrač Rijeke, ovo mu je već treći pogodak u dvije natjecateljske utakmice, a ne igra na poziciji centarfora kao Mierez. Zabio je fantastično.

Niko Janković Rijeka slavila na gostovanju u Konferencijskoj ligi, Jankovićeva "bomba" presudila Dukagjiniju divider

U Dinamu tek sada možda polako shvaćaju kakvu su pogrešku napravili kada su ga tako olako prepustili Riječanima, i to u trenutku kada je očito da trebaju pojačanja i traže ih hektično po cijelom svijetu. Sve govori da će Janković biti još jedan bingo Damira Miškovića. Možda u klasi Andreja Kramarića.

Nije Rijeka odigrala neku dojmljivu utakmicu, može se reći da je igrala na dosta, vjerojatno s mislima na predstojeći derbi u Splitu protiv Hajduka. Poljud je već rasprodan, bit će to spektakl.

Koliko će Hrvatska imati klubova u grupnoj fazi europskih natjecanja ove jeseni?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider