Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Evo koji je razlog

Rijeka je službeni domaćin finala Kupa s Hajdukom na Poljudu, ali iznenadila je s odabirom dresa

Rijeka i Hajduk sastat će se u četvrtak u finalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa na Poljudu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U finalnoj utakmici SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa u četvrtak će se početkom u 19:00 na Poljudu sastati Rijeka i Hajduk.

Namjerno smo napisali Rijeka i Hajduk, a ne Hajduk i Rijeka kao što bi to bilo uobičajeno u situaciji kada se ovi jadranski rivali sastaju u Splitu.

Naime, Rijeka je ta koja je službeni domaćin ovosezonskog finala i kao takva je imala pravo birati u kojem će dresu nastupiti, a onda bi se Hajduk morao prilagoditi i izabrati dres druge boje.

Rijeka domaćin u bordo dresu, Hajduk gost u bijelom

Konkretno, da su Riječani izabrali svoj domaćinski bijeli dres, Splićani ne bi mogli igrati u svom bijelom već bi morali igrati u gostujućoj garnituri, crveno-plavoj, što je dres u kojem Hajduk uvijek igra kada gostuje u Rijeci.

Moglo se tako dogoditi da po prvi put u svojoj povijesti Hajduk na svom stadionu ne igra u bijelom dresu.

Dres Marka Livaje kakav je otet dječaku u Zagrebu Policija pronašla BBB-e koji su napali dječaka, vraćen mu je oteti dres Hajduka: ''Vratio mu se osmijeh na lice'' divider

Ipak, ništa od takvog presedana, zato jer je Rijeka odabrala da će istrčati u svojoj pričuvnoj varijanti, u dresovima bordo boje.

Razlog zbog kojeg su se Riječani odlučili na takav potez ne leži u nekakvoj želji da udovolje Hajduku već u - praznovjerju.

Naime, Rijeka redovito na Poljudu igra u tim bordo dresovima i u posljednje vrijeme redovito pobjeđuje. U oba ovosezonska prvenstvena ogleda koja su se igrala na Poljudu Rijeka je pobijedila Hajduk (u kolovozu je bilo 1:2, u veljači 1:3), a od šest posljednjih utakmica koje su ovi klubovi odigrali u Splitu, u čak njih pet su slavili Riječani.

Stoga se u riječkom taboru nadaju da će im i ovaj put bordo dresovi donijeti sreću te da će u domu najvećeg rivala osvojiti svoje sedmo Rabuzinovo sunce.

Tko će osvojiti Kup na Poljudu?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider