Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kreće borba za Europu

Djurgarden: Švedski velikan stiže na Rujevicu u punom naletu, prošle sezone bili na korak od naslova

Prvu utakmicu 2. pretkola Konferencijske lige Rijeka će protiv Djurgardena igrati na Rujevici.

Djurgarden (crni dres) - Europa FC (Foto: Afp)

Nogometaši Rijeke u drugom pretkolu Konferencijske lige igrat će protiv švedskog Djurgardena. Prva utakmica igra se 21. srpnja na Rujevici, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Stockholmu.

Težak je ovo ždrijeb za momčad s Kvarnera jer im u goste stiže momčad koja je čak 12 puta u povijesti osvajala naslov prvaka, a posljednji put su to uspjeli 2019. godine.

Švedski velikan stiže u Rijeku

Prošle sezone su završili na trećem mjestu prvenstvene ljestvice, sa samo dva boda zaostatka za vodećim dvojcem, Malmo i AIK. Sve do posljednjeg kola švedskog nogometnog prvenstva matematički su bili u igri za naslov prvaka.

Budući da švedski klubovi igraju prvenstvo u periodu od travnja do prosinca, a ne kao većina europskih klubova od srpnja do lipnja, to bi mogla biti potencijalna mina za nogometaše Rijeke.

Kyzylzhar vs. Osijek Kyzylzhar: Kazahstansko iznenađenje prošle sezone Osijeku najviše prijeti svojom neugodnom lokacijom divider

To pak znači da su nogometaši Djurgardena već odigrali jednu trećinu novog prvenstva. U 11 odigranih kola osvojili su 18 bodova i trenutno su četveroplasirana momčad prvenstva.

Najvrjedniji igrač švedske momčadi je Sead Hakšabanović koji vrijedi 5,5 milijuna eura i na posudbi je iz Rubin Kazana, dok je najbolji strijelac Joel Asoro s četiri pogotka.

Potpuni redizajn na Rujevici

To bi mogao biti veliki problem za Rijeku koja prolazi kroz proces potpunog redizajna.

Jučer su započeli pripreme za novu sezonu, a na prvom treningu se okupilo 25 nogometaša koje će, do imenovanja novog trenera, voditi pomoćnici Fausto Budicin i Dragan Tadić.

Navodno je glavni kandidat za upražnjeno mjesto talijanski trener Devis Mangia koji trenutno vodi reprezentaciju Malte, ali on tek mora dogovoriti model raskida ugovora sa sadašnjim poslodavcem.

Konferencijska liga Rijeka i Osijek saznali potencijalne suparnike u drugom pretkolu Konferencijske lige divider

Novog trenera dočekat će potpuno novi stručni stožer. Riječani su tek zadržali trenera vratara Gojka Mrčelu, dok je sa svim ostalim članovima stožera raskinuta suradnja.

Što se pak tiče igračkog kadra, bit će dosta promjena. Svih devet igrača povučeno je s posudbe iz Hrvatskog Dragovoljca, a dosta je igrača već napustilo Rujevicu.

Tko će najlakše u 3. pretkolo?

Ukupno glasova:

Tako su Domagoj Pavičić i Robert Murić preselili u turski Konayspor, Josip Drmić u Dinamo, a njima treba pridružiti još neke nogometaše, poput Velkovskog, Prskala, Abbasa i Čestića s kojima se neće nastaviti suradnja.

Što će pak biti s Gnezdom Čerinom i Krešićem, tek ćemo saznati. Žele ih zadržati u momčadi i naredne sezone, ali nešto će se pitati i njihove matične klubove...

Tablica Allsvenskan

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider