Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
važna pobjeda

Rijeka gubila u Koprivnici pa sve preokrenula: Drmić zabio prvi gol u HNL-u

Riječani su u prvom dijelu imali inicijativu, ali su gotovo svi njihovi pokušaji bili vrlo neprecizni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U zaostaloj utakmici 16. kola Prve HNL Rijeka je u gostima svladala Slaven Belupo s 3:1 (0:1) i prestigla Hajduk na četvrtom mjestu.

Rijeka je preokretom došla do bodova u Koprivnici, a to im je prva pobjeda u HNL-u nakon skoro 40 dana. Zadnju pobjedu je Rijeka ostvarila 6. veljače u gostima kod Lokomotive (3:2), a upravo protiv Slavena su prije samo šest dana odigrali 1:1 na Rujevici.

Riječani su u prvom dijelu imali inicijativu, ali su gotovo svi njihovi pokušaji bili vrlo neprecizni.

Koprivničani su poveli u 23. minuti pogotkom Srbina Nemanje Glavčića, koji je iz drugog plana u mrežu sproveo ubacivanje Boseca s desne strane.

Drugo poluvrijeme počelo je velikom prilikom domaćeg igrača Knolla, čiji udarac brani vratar Nevistić brani, da bi u 69. minuti Riječani stigli do izjednačenja. Strijelac je bio Josip Drmić koji se oslobodio braniča Slavena i s desne strane s desetak metara pogodio gornji kut vrata.

Šest minuta kasnije uslijedio je potpuni preokret. Gol je postigao Luka Menalo na asistenciju Andrijaševića, pa se Riječanima isplatila puno bolja igra u drugom dijelu. U 81. minuti Nino Galović je u skoku bio najviši nakon udarca s kuta Čerina i povećao na 3:1.

Rijeka se probila na četvrto mjesto s 36 bodova, dok je Slaven Belupo ostao sedmi s 23 boda.

Susret se igrao na stadion Ivan Kušek Apaš, a sudio je Pejin.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider