Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rujevica pod ledom

Derbi Rijeka - Dinamo odgođen zbog zaleđenog terena!

Utakmica između Rijeke i Dinama na Rujevici odgođena je zbog nepovoljnih vremenski uvjeta.

Galerija Debi Rijeka - Dinamo odgođen (Photo: Goran Kovacic/PIXSELL) Debi Rijeka - Dinamo odgođen (Photo: Goran Kovacic/PIXSELL) Debi Rijeka - Dinamo odgođen (Photo: Goran Kovacic/PIXSELL) +3 Debi Rijeka - Dinamo odgođen (Photo: Goran Kovacic/PIXSELL)

Derbi utakmica 23. kola Prve HNL između Rijeke i Dinama odgođena je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Nakon nekoliko pregleda terena, suci su utvrdili da su dijelovi travnjaka zaleđeni i da se utakmica ne može odigrati. Navodno je Dinamo htio igrati, ali glavni sudac Damir Batinić i službene osobe ostali su neumoljivi; procijenili su kako je kombinacija jakog vjetra, niske temperature i zaleđenog terena preopasna.

Ulaznice će vrijediti i za iduću utakmicu u novom terminu koji će biti naknadno poznat, stoji na službenoj web stranici Rijeke. Još uvijek nije poznat novi termin odigravanja utakmice. Kako doznajemo, odluka će biti donesena sutra u 12 sati.

Debi Rijeka - Dinamo odgođen (Photo: Goran Kovacic/PIXSELL) Debi Rijeka - Dinamo odgođen (Photo: Goran Kovacic/PIXSELL)

Delegat utakmice Davor Ivić u zapisniku utakmice naveo je:

“Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta (vjetar, zaleđeđenost terena) izvršen je prvi pregled terena od strane suca utakmice u 11:00 sati., slijedeći pregled terena bio je u 15:15 sati na kojem su nazočni bili suci utakmice, kontrolor, predstavnici klubova i delegat utakmice. Odlučeno je da će se napraviti predviđeni sastanak prije početka utakmice i dogovore aktivnosti odigravanja utakmice.

Na sastanku sam upoznao sve prisutne sa nastalom situacijom zamolio glavnog suca gosp. Batinića da nazočnima prezentira stanje dosadašnjih pregleda terena. Gospodin Batinić je rekao da je prilikom pregleda terena za igru konstatirao da su dijelovi terena zaleđeni Izvjestio je nazočne da će posljednji pregled u pratnji kapetana obiju ekipa izvršiti u 16:00 sati , odnosno jedan sat prije početka utakmice. U 16:00 sati gl. sudac utakmice u pratnji kapetana obiju ekipa pregledao teren za igru , konstatirao da je teren i dalje zaleđen i opasan za zdravlje sudionika utakmice te je odlučio da se utakmica neće odigrati u zakazano vrijeme.

S njegovom odlukom su se složili kapetan i predstavnik domaćeg kluba, dok su predstavnici gostujuće ekipe negodovali odluku suca. Pošto se vremenske neprilike najavljuju i za sutra tako da ponovo dolazi u pitanje odigravanje utakmice sukladno Propozicijama (u roku 24 sata) nova utakmica, obaviješten je Povjerenik za natjecanje Prve HNL gosp. Brezni i obaviješten da se predstavnici obiju ekipa slažu da se utakmica ne igra sutra.

U razgovoru sa Povjerenikom za natjecanje Prve HNL gosp. Breznijem, a vezano za novi termin odigravanju utakmice 23. kola Rijeka - Dinamo, koja je po preporuci povjerenika bio predviđen za srijedu 28. veljače 2018., izvjestio sam povjerenika da se sa predviđenim terminom ne slažu predstavnici oba kluba. Novi termin za odigravanje današnje utakmice odredit će povjerenik Prve HNL u dogovoru s predstavnicima klubova.”

Debi Rijeka - Dinamo odgođen (Photo: Goran Kovacic/PIXSELL) Debi Rijeka - Dinamo odgođen (Photo: Goran Kovacic/PIXSELL)

Utakmica između Cibalije i Rudeša, koja je trebala biti odigrana u nedjelju, također je otkazana zbog neadekvatnih uvjeta za igru. Povjerenik za natjecanje Prve HNL Josip Brezni za novi je termin odigravanja susreta odredio 6. ožujka u 15:00.

Zbog loših vremenskih uvjeta već su odgođene dvije utakmice 23. kola Prve HNL, i to susreti Inter - Istra 1961 te Lokomotiva - Osijek.

Ogled Intera i Istre 1961 trebao se odigrati u petak, ali susret je prebačen za srijedu 7. ožujka s početkom u 15 sati., dok je utakmica između Lokomotive i Osijeka trebala biti u subotu, a novi termin je utorak, 27. veljače u 15:00.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider