Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
madriđani zaustavljeni

Kakva utakmica: Kovačić spasio Real blamaže u čudesnom preokretu Legije!

Utakmicama odigranim u srijedu završeno je 4. kola grupne faze Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Završeno je 4. kolo Lige prvaka nakon kojeg smo dobili tek jednog novog sigurnog sudionika osmine finala. Arsenal, PSG, Atletico i Bayern svoja su mjesta među najboljih 16 osigurali u utorak, a nakon srijede njima se pridružila samo Borussia Dortmund koja je slavila s 1:0 protiv Sportinga četvrtim pogotkom Kolumbijca Ramosa u Ligi prvaka ove sezone.

Mogli su tamo biti već i Juventus ili Real, ali Lyon i varšavska Legia uspjeli su doći do iznenađenja. Nevjerojatnu utakmicu odigrali su Legia i Real Madrid na praznom stadionu poljskog prvaka koji je kažnjen zbog nereda na utakmici s Borussijom u prvom kolu. Real Madrid je vodio 2:0, Poljaci su okrenuli susret i vodili 3:2, ali nisu izdržali.

Gareth Bale je u 56. sekundi zabio najbrži pogodak Reala u Ligi prvaka ikada, a Karim Benzema povisio je na 2:0 u 35. minuti. Legia bez svojih navijača i s dva gola minusa protiv europskog prvaka nijue bila sigurna oklada za neki preokret, no ipak se dogodio.

Odjidja i Radović zabili su pogotke u 40. i 58. minuti, a delirij je ispred TV ekrana polsjkim navijačima donio Moulin pogotkom u 83. minuti. Bila je to pomalo filmska priča do pogotka Matea Kovačića (VIDEO) dvije minute kasnije kojim je Real ipak uzeo bod.

Legia je bila jedna od rijetkih ekipa u Ligi prvaka koja je bila lošija od Dinama ove sezone, no nakon 1:13 omjera pogodaka u prve tri utakmice ipak su napravili podvig i uzeli bod velikom Realu.

Do boda još nije došao Club Brugge koji je izgubio kod Porta, dok je Leicester remijem u Danskoj zasad propustio osigurati drugi krug.

Hrvatski reprezentativni vratar Danijel Subašić sačuvao je svoju mrežu u dvoboju s moskovskim CSKA u kojem je Monaco svladao goste s uvjerljivih 3-0. Ruse je načeo Germain (13), a dotukao Radamel Falcao (29, 41) s još dva pogotka u prvom poluvremenu.

Monaco je vodeća momčad skupine E, a na drugo se mjesto probio njemački Bayer koji je svladao Tottenham na Wembleyju s 1-0 zahvaljujući pogotku slovenskog reprezentativca Kevina Kampla (65). Bilo je to drugo domaćinstvo Spursa na Wembleyju i njihov drugi poraz, jer su na legendarnom stadionu izgubili i od Monaca.

Juventus će na plasman u nokaut fazu još pričekati jer bod protiv Lyona (1:1) i gostovanje u Sevilli u sljedećem kolu nije nešto što im garantira zimski san u europskoj eliti. Sevilla je nakon pobjede protiv Dinama sada prva u skupini H.

Odličnu partiju je u dresu Juventusa pružio Mario Mandžukić, iako je ostao bez pogotka. Mandžukić je odigrao svih 90 minuta, a Gonzalo Higuain je krivac što se hrvatski reprezentativac nije upisao među asistente, kad je u 39. minuti pripremio Argentincu čistu priliku. Međutim, Higuain je promašio nebranjena vrata i ostao na pogotku iz kaznenog udarca u 13. minuti. Olympique je kaznio promašaje domaće momčadi u 85. minuti, kad je Corentin Tolisso pogodio za 1-1 i donio bod momčadi iz Lyona te spriječio Juventus da zajedno sa Sevillom osigura osminu finala.

Skupina E:

Monaco – CSKA Moskva 3:0 (Germain 13, Falcao 29, 41)
Tottenham – Bayer Leverkusen 0:1 (Kampl 65)

Skupina F:

Borussia Dortmund – Sporting 1:0 (Ramos 12)
Legia – Real Madrid 3:3 (Odjidja-Ofoe 40, Radović 58, Moulin 83 / Bale 1, Benzema 35, Kovačić 85)

Skupina G:

Kopenhagen – Leicester 0:0
Porto – Club Brugge 1:0 (Silva 37)

Skupina H:

Sevilla – Dinamo 4:0 (Vietto 31, Escudero 67, N'Zonzi 80, Ben Yedder 87)
Juventus – Lyon 1:1 (Higuain 13-11m / Tolisso 85)

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider